Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Udržitelný rozvoj cestovního ruchu ve Slovinsku
Ječmínková, Irena ; Indrová, Jarmila (vedoucí práce) ; Chaloupka, Radek (oponent)
Diplomová práce se zabývá udržitelným rozvojem cestovního ruchu a jeho uplatňováním ve vybrané zemi, kterou je Slovinsko. Cílem práce je zhodnocení současného stavu cestovního ruchu a udržitelného rozvoje v této zemi. První kapitola přibližuje obecně trvale udržitelný rozvoj, včetně jeho předpokladů, indikátorů a šetrných forem cestovního ruchu. Druhá kapitola charakterizuje zemi z hlediska geografického a ekonomického. Podrobněji popisuje atraktivity cestovního ruchu, turistickou infrastrukturu v zemi a statistiky příjezdového a domácího cestovního ruchu. Třetí část se zaměřuje na udržitelný rozvoj a jeho podobu ve Slovinsku. V poslední části je zhodnoceno provedené dotazníkové šetření a také obsahuje rozhovor s vedoucím zahraničního zastoupení Slovinské centrály cestovního ruchu v Praze. Na závěr je provedeno zhodnocení a doporučení.
Gastronomie jako motiv zahraničního pasivního cestovního ruchu
Ječmínková, Irena ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Indrová, Jarmila (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá gastronomickým cestovním ruchem ve vztahu k pasivnímu cestovnímu ruchu České republiky. Teoretická část se zaměřuje na objasnění pojmů z oblasti cestovního ruchu, gastronomického cestovního ruchu a marketingu v této oblasti. Praktická část se skládá z charakteristiky cestovních kanceláří, které nabízí kulinářské zájezdy pro klienty z České republiky a porovnání kulinářských zájezdů, které nabízí. Další částí je provedený průzkum a jeho vyhodnocení. Cílem průzkumu bylo charakterizovat stoupající význam gastronomie jako motivu pro zahraniční pasivní cestovní ruch. Dále prozkoumat, jak Češi gastronomii v zahraničí vnímají, zda hraje gastronomie roli při výběru destinace, a které země jsou pro Čechy gastronomicky přitažlivé.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.