Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
JANŮ, Tereza
Cílem diplomové práce bylo posouzení vlivu smetany a tvarohu na chemické složení, technologické a senzorické vlastnosti smetanových krémů a zároveň zjištění vlivu přídavku výliskové mouky ze lněných semen na vybrané vlastnosti smetanových krémů. Literární část se zaměřuje na mléčné dezerty, jejich obohacování a význam lnu setého (Linum usitatissimum L.). Experimentální část se zabývá senzorickým hodnocením vyrobených smetanových krémů a analýzami vybraných ukazatelů vyrobených smetanových krémů.
Problematika mléčných farem v České republice
JANŮ, Tereza
Tato práce se zabývá problematikou mléčných farem v České republice. V teoretické části jsou představena hlavní mléčná a kombinovaná plemena skotu chovaná v České republice. Dále je zobrazen stav dojnic v průběhu let od roku 1995. Jsou zde představeny organizace producentů mléka působící v České republice. Také je zde zobrazen vývoj ceny mléka. Seznámení s průběhem dojení a složením mléka. V praktické části je představena vybraná mléčná farma. Seznámení s její historií, hospodařením, krmením dojnic, ustájením dojnic. Je zobrazen vývoj tuku, bílkovin, obsah celkového počtu mikroorganismů a počet somatických buněk v mléce za rok 2021. Byla sestavena SWOT analýza pro vybranou mléčnou farmu. Majitel farmy poskytl rozhovor o hospodaření v oblasti mléčné produkce.

Viz též: podobná jména autorů
2 Janů, Tomáš
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.