Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Ekonomická analýza vybraného podniku
Jírová, Magda ; Vávrová, Hana (vedoucí práce) ; Habrnal, Marek (oponent)
Diplomová práce obsahuje ekonomickou analýzu Pivovaru Rohozec, a.s. za období 2007 až 2012. Hlavním cílem práce je zjistit, jakého finančního zdraví pivovar dosahuje a jak si podnik stojí v porovnání s konkurencí. Práce je rozdělena do dvou částí, začíná popisem použité metodiky, na tu navazuje část praktická, kde je ekonomická analýza Pivovaru Rohozec, a.s. provedena. Nedílnou součástí analýzy je zjištění dodržování doporučení týkajících se bilančních pravidel, finanční analýza, působení finanční a provozní páky, vývoj ukazatele EVA, zhodnocení indexů pro predikci bankrotu a bonity a následné mezipodnikové srovnání.
Posouzení významu EKO-podnikání pro udržitelný rozvoj
Jírová, Magda ; Plášková, Alena (vedoucí práce) ; Kořánová, Helena (oponent)
Cílem této bakalářské práce je objasnění pojmů, jako je trvale udržitelný rozvoj, ekologické zemědělství, bioprodukty a jejich vzájemná závislost mezi sebou. Práce nejprve představí koncept trvale udržitelného rozvoje a jeho strategii v České republice. Dále je pozornost věnovaná ekologickému zemědělství, kde jsou uvedeny důvody vzniku, jeho vývoj až do dnešní podoby. Jsou uvedeny funkce, principy a cíle tohoto typu hospodaření a legislativa týkající se EZ s evropskou i národní působností. Práce popisuje biopotraviny a bioprodukty, v čem spočívá jejich značení, kontrola a certifikace. Dále obsahuje zhodnocení stavu EZ a trhu s biopotravinami v ČR. V neposlední řadě se práce věnuje průzkumu poptávky po biopotravinách v ČR, který byl proveden pomocí dotazníkového šetření, díky němuž byl zjištěn postoj respondentů k biopotravinám, nákupní chování spotřebitelů v ČR a hlavní bariéry nákupu biopotravin.

Viz též: podobná jména autorů
4 JÍROVÁ, Monika
1 Jírová, Marie
1 Jírová, Michaela
4 Jírová, Monika
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.