Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
KULTURNÍ A KREATIVNÍ PRŮMYSLY V ZEMÍCH VISEGRÁDSKÉ SKUPINY
Hynková, Jana ; Kubaš, Mario (vedoucí práce) ; Kouba, Vojtěch (oponent)
Práce analyzuje stav podpory kulturních a kreativních průmyslů ve vybraných postkomunistických zemích, nynější Visegrádské skupině. První část je věnována dopadu totalitního režimu na kulturu a kulturní politiku, hospodářské transformaci a současné ekonomické situaci jednotlivých států s důrazem na předpoklady konceptu kulturních a kreativních průmyslů. Stěžejní část práce se věnuje problematice z kulturně-politického hlediska každého státu včetně možností, jež skýtají fondy Evropské unie. Závěrečnou část představuje shrnutí výsledků komparativní analýzy spolu s negativy a pozitivy modelů ve všech zemích.
Využití kulturního kapitálu Berounska v cestovním ruchu
Hynková, Jana ; Tyslová, Irena (vedoucí práce) ; Malcová, Zuzana (oponent)
Cílem předkládané bakalářské práce je definování vztahu kulturního kapitálu Berounska a cestovního ruchu pomocí deskripce a následného uvedení vlastní koncepce v rámci případové studie památkové infrastruktury konkrétní lokality. Teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů dané oblasti, praktická pak na popis současného stavu kulturního kapitálu v regionu se silnou vazbou na cestovní ruch a aplikací návrhu na zlepšení situace v obci Nižbor.
Životní styl diabetika
HYNKOVÁ, Jana
O cukrovce se říká, že je epidemií 21. století. I když úmrtí na tuto chorobu ubývá, léčebné výsledky nejsou stále příliš uspokojivé. Cukrovkou dnes trpí každý desátý Čech, ale celá čtvrtina pacientů o své nemoci podle lékařů ani neví. Diabetes 2. typu vzniká pozvolna, většinou po 30. roce věku. V tomto případě není na začátku narušena tvorba inzulinu. Glukóza je u takto disponovaného člověka buňkami nedostatečně zpracovávána a glykemie zůstává vysoká. Tento stav je dlouho kompenzován zvýšenou produkcí inzulinu ve slinivce, která se ale jednou začne vyčerpávat a rozvíjí se cukrovka. V mé diplomové práci se zaměřuji na životní styl diabetiků. Hlavně na to co jedí a jak se celkově stravují. Další důležitou věcí bylo zjistit jestli se stravují pravidelně a zda mají porce rozloženy pravidelně do celého dne, jelikož pravidelná a vyvážená strava je u diabetiků důležitější než u kohokoliv jiného.Hlavními cíli mé diplomové práce bylo zjistit jak stres ovlivňuje zdravotní stav pacienta s diabetes mellitus a zda dostatek pohybu a zdravá strava zlepšuje průběh této nemoci. Zkoumání bylo zajištěno pomocí dotazníku, metodou kvantitativní analýzy. Z průzkumu jednoznačně vyplynulo, že stres výrazně zhoršuje kvalitu života pacientů s diabetes mellitus. Oproti tomu se nepotvrdilo, že by zdravá strava a pohyb výrazně zlepšoval zdravotní stav pacientů s diabetes mellitus.
Výživa předškolních dětí a možné negativní důsledky na zdraví
HYNKOVÁ, Jana
Autor: Jana HYNKOVÁ Název práce: Výživa předškolních dětí a možné negativní důsledky na zdraví Druh práce: Bakalářská práce Vedoucí práce: MUDr. Marie Nosková Místo a rok vydání: České Budějovice 2008 Počet stran: 79 Klíčová slova: předškolní děti, zdravá výživa, rodiče, stravovací návyky, nadváha, mateřská škola

Viz též: podobná jména autorů
7 HYNKOVÁ, Jana
2 HYNKOVÁ, Jitka
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.