Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Návrh sedacího prvku do interiéru
Humlíček, Petr
Tato diplomová práce se zabývá návrhem sedacího prvku do interiéru, přesněji se jedná o židli vyrobenou z jasanového masivního dřeva. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá historickým vývojem, typologií a požadavky na sedací nábytek, se zaměřením na židle. Praktická část se zabývá samotným návrhem konkrétní židle, která je předmětem této diplomové práce. V této části je uvedena rešerše českého i zahraničního trhu, dále pak detailně rozepsaný průběh návrhu, od prvotní myšlenky až po finální návrh. Dále byly na návrhu provedeny zkoušky mechanických vlastností židle, pomocí výpočtu stability a metody konečných prvků. Poslední část práce se zabývá popisem výroby funkčního modelu židle v reálném měřítku, včetně použitého materiálu. Židle je navržena tak, aby se stala nadčasovým kusem nábytku, který v sobě spojuje poctivé řemeslné zpracování masivního dřeva s moderním tvaroslovím židle, s vizuálně zajímavými konstrukční detaily.
Interiér obchodu s módou
Humlíček, Petr
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem interiéru obchodu s módou pro do obchodního centra pro českou módní značku. Dělí se na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou definovány vlastnosti a požadavky na interiér obchodu, zabývá se historií módy a obchodu s módou. Dále se dotýká problematiky současného obchodu s módou a vysvětluje ji na konkrétních příkladech. V praktické části se nachází rešerše současných obchodů s módou v české republice i zahraničí. Dále jsou definované konkrétní požadavky imaginárního investora a na základě těchto požadavků se zohledněním bezpečnosti, funkčnosti a estetiky je navržen interiér obchodu s módou. Návrh je vytvořen od prvotních skic až po finální vizualizace a výkresovou dokumentaci, celý projekt je tvořen tak aby jej případně bylo možné realizovat.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.