Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Rozhodčí smlouva v mezinárodním a vnitrostátním obchodním styku
Hrubá, Zuzana ; Pauknerová, Monika (vedoucí práce) ; Růžička, Květoslav (oponent)
Tato diplomová práce s názvem Rozhodčí smlouva v mezinárodním a vnitrostátním obchodním styku se zabývá rozhodčí smlouvou a jejím postavením jak v právním prostředí České republiky, tak na mezinárodní úrovni. V prvních kapitolách se zaměřuje zejména na samotný vývoj rozhodčí smlouvy od středověku až po její dnešní podobu, která je upravena v zák. č. 216/1994 Sb., o rozhodčím řízení a o výkonu rozhodčích nálezů a v New Yorské Úmluvě o uznání a výkonu cizích rozhodčích nálezů, jakož i v modelovém zákonu UNCITRAL. V dalších kapitolách práce rozebíra samotný pojem rozhodčího řízení a jeho povahu, které je důležité vymezit na to, aby bylo jednodušší pochopit samotné postavení rozhodčí smlouvy jakož prvního základního prvku tohoto řízení. Práce se dále zaměřuje hlavně na podstatné náležitosi, které zakládají její platnost. Tato kapitola zdůrazňuje několik podstatných prvků, na které strany musí myslet při sjednávaní rozhodčí smlouvy. Práce nezapomíná ani na doplňující náležitosti, které se stranám doporučují. Zejména porovnává situace, kdy strany myslí i na tyto náležitosti a kdy nikoliv a vyvozuje z toho důsledky. Cílem práce je dále zaměřit se také na možné odvolání proti rozhodčímu nálezu, které některé rozhodčí smlouvy či doložky v dnešní době obsahují. Zaměřuje se přitom na právní účinky smlouvy obsahující...
Rozdíly dospívajících a dospělých ve vnímání důležitosti stravy
Hrubá, Zuzana ; Slabá, Šárka (vedoucí práce) ; Čablová, Lenka (oponent)
Tato práce se zabývá stravovacími návyky dospívajících a dospělých, a sice především rozdíly ve vnímání důležitosti výživy těchto dvou skupin. V teoretické části najdeme jednotlivá témata, která se dotýkají této problematiky, jako například poruchy osobnosti člověka, které mohou vést k poruchám příjmu potravy, co je to body image a jak souvisí s výživou, jak vnímají své tělo dospívající a dospělí, či jak se stravují, případně jak by se stravovat měli. Obsáhlou kapitolou jsou i dietní zvyklosti, a na závěr jsem nastínila, co vše se může promítat do vztahu jedince k jídlu. V praktické části je vysvětlena metodika výzkumu a jeho výsledky. První hypotéza, že dospívající kladou mnohem menší důraz na správné stravování než dospělí, kteří se snaží více dbát na vhodnou výživu, s ohledem na složení a pravidelnost, byla potvrzena. Stejně tak se potvrdila i druhá hypotéza, a sice že dospívající dívky inklinují k nedostatečné výživě více než chlapci stejného věkového rozmezí.
Zavedení manažersky orientovaného účetnictví v Rodinném pivovaru Bernard a.s
Hrubá, Zuzana ; Mejzlík, Ladislav (vedoucí práce) ; Lipták, Tomáš (oponent)
V teoretické části diplomové práce je popsána historie manažerského účetnictví, všechny tři průřezy manažerského účetnictví (tzn. průřez odpovědnostní, výkonový a procesní), IS podniku a poslední kapitola je věnována controllingu. Praktická část rozvádí zavedení nového informačního systému v pivovaru Bernard a.s. a v jeho důsledku zavedení manažersky orientovaného účetnictví a funkce controllera. Cílem diplomové práce bylo tyto zavedení zhodnotit.

Viz též: podobná jména autorů
1 HRUBÁ, Žaneta
2 Hrubá, Zina
2 Hrubá, Zlata
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.