Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Microstructure and mechanical properties of the potentially biodegradable ternary system Zn-Mg0. 8-Ca0.2
Pinc, Jan ; Čapek, Jaroslav ; Kubásek, J. ; Veřtát, Petr ; Hosová, K.
Zinc and zinc alloys exhibit suitable corrosion properties for biodegradable implants. Insufficient mechanical properties (for some applications) or low biocompatible Zn2+ concentrations can be modified by the alloying by essential elements like magnesium, calcium or strontium. The alloying elements also enhance the biocompatibility of zinc due to a decrease of Zn2+ release which could be toxic in a concentration exceeding 100 µM. In this study, the microstructure and hardness of a potentially biodegradable alloy ZnMg0.8Ca0.2 were observed in relation to different cooling rates. It was found that zinc dendrites, Mg2Zn11 (MgZn2) and CaZn13 phases occur in the material structure. The micro-hardness measurements revealed constant hardness of the particular phases, however, the macro-harness slightly decreased with the decreasing cooling rate due to changes in phase sizes and distribution.
Obchodní a kulturní specifika Pakistánu
Hošová, Kateřina ; Müllerová, Františka (vedoucí práce) ; Štěrba, Vlastimil (oponent)
Cílem práce je analýza kulturních a obchodních podmínek v současném Pákistánu a zhodnocení aspektů, v jejichž důsledku došlo k přeměně do současné podoby. Zároveň zahrnuje konkrétní aplikaci kulturních specifik na obchodní vztahy. V první kapitole jsou shrnuty obecné geografické, demografické a ekonomické údaje o Pákistánu. Druhá kapitola se zabývá analýzou kulturních vlastností, což zahrnuje i teorii o národních kulturních dimenzích dle Geerta Hofstedeho. Ve třetí kapitole je hlouběji rozveden vliv kultury na obchodní jednání a pracovní protokol, konkrétněji jsou rozvedeny dílčí body obchodního jednání a chování, které lze od pákistánských partnerů očekávat.

Viz též: podobná jména autorů
1 Hošová, Kateřina
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.