Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Metodika měření útlumu rychlosti projektilu v balisticky odolném materiálu
Šperl, Martin ; Bejdl, Jan ; Wolf, Benjamin ; Koutný, O. ; Kratochvíl, J. ; Bystrianska, E. ; Křesťan, J. ; Bartošková, M. ; Holešinský, R. ; Drdlová, M. ; Šoukal, F. ; Pěchouček, P.
V práci je vypracována kompletní metodika k měření útlumu rychlosti projektilu v balisticky odolném materiálu vč. popisu potřebných měřících zařízení.
Sector ETF portfolio optimization using differential evolution
Holešínský, René ; Čech, František (vedoucí práce) ; Kraicová, Lucie (oponent)
Tato práce se zabývá realistickým využitím diferenciální evoluce pro optimalizaci akciového portfolia za užití amerických burzovních dat. Schopnost algoritmu nalézt mezisektorovou alokaci, která by výkonnostně předčila akciový index, je empiricky testována. Jsou zkonstruována dvě portfolia sektorových ETF s omezujícími podmín- kami, které simulují nastavení, jimž čelí reální agenti a výkonnost těchto soupeřících portfolií je analyzována jak z pohledu výnosnosti, tak z pohledu rizika. Výsledky jsou dále rozšířeny o Markowitzovo portfolio s minimálním rozptylem a portfolio naivní diversifikace. Ukážeme, že zkonstruovaná portfolia jsou schopna porazit trh a současně vykazovat nižší míru chvostového rizika, avšak výkonnost významně klesá, jsou-li portfolia rebalancována na základě nejnovějších historických dat. Celkově lze říci, že algoritmu se daří dosáhnout uspokojivých výsledků a současně poskytuje uživateli relativní svobodu při určování omezujících podmínek. Klasifikace JEL: C61, G11, G17, G19 Klíčová slova: optimalizace portfolia, exchange-traded funds, diferenciální evoluce, empirická analýza Název práce: Optimalizace Portfolia Sektorových ETF Pomocí Diferenciální Evoluce E-mail autora:...
Využití suchého ledu v technologii vín révy vinné
Holešinský, Radim
Diplomová práce se zabývá kryomacerací, a především využitím suchého ledu v technologii vín. Porovnává se rozdíl základních parametrů vín a obsah fenolických a senzorických rozdílů u hotových vín. V literární části je popsán princip studené macerace. Metody kryomacerace, a hlavně metoda s použitím suchého ledu. Dále je zhodnocena nákladnost výroby suchého ledu a použití. A na závěr je popsána macerace modrých hroznů a jejich lisování. V úvodu experimentální části je popsaná odrůda Frankovka, která byla k pokusu použita a její počáteční parametry. Následně je vysvětlena technologie přípravy a celý proces pokusu a závěr obsahuje popis analytických a senzorických metod, které se prováděli. Výsledky nám ukazují, k jakým závěrům jsme se dopracovali. Vše je znázorněno a popsáno v grafech.
Vliv odlistění révových keřů bílých odrůd na regulaci cukernatosti a kyselin v hroznech
Holešinský, Radim
Cílem bakalářské práce bylo zjištění, jaký vliv má odlistění zóny hroznů na regulaci cukernatosti a obsahu a složení kyselin v hroznech. V úvodu je popsán význam a funkce listové plochy. Následuje popis složení bobule. Základní cukry a kyseliny, jejich vývoj v bobuli během vegetace a dopad cukrů a kyselin na kvalitu vína. V další kapitole je význam agrotechnických zásahů podílejících se na tvorbě listové plochy. V závěru je popsáno odlistění zóny hroznů. Co znamená odlistění, jaké jsou nejvhodnější termíny, rozsah odlistění a jeho intenzita a doporučení odlistění v praxi.

Viz též: podobná jména autorů
2 Holešinský, Radim
1 Holešínský, René
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.