Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití bakterií mléčného kysání při produkci vybraných potravinářských výrobků
HYBŠOVÁ, Simona
Bakterie mléčného kysání hrají v potravinářské biotechnologii nepostradatelnou roli. Uplatňují se z hlediska fermentačních vlastností, ale i z hlediska antimikrobiální aktivity. Mezi nejvýznamnější řadíme rod Lactobacillus. Tento bakteriální rod se uplatňuje při fermentačních procesech potravinářských výrobků a zahrnuje i kmeny řazené mezi probiotické organismy. Tyto mikroorganismy prospívají lidskému zdraví, zejména svým působením v gastrointestinálním traktu. Práce se zabývá všeobecnou charakteristikou mléčných bakterií s následným popisem vybraných potravinářských výrobků. Fermentované výrobky byly zhodnoceny zejména s ohledem na uplatnění jednotlivých druhů mléčných bakterií, pocházejících z rodu Lactobacillus. Rovněž byla popsána významnost těchto druhů bakterií s ohledem na zdravotní stav konzumentů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.