Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Digitální zpracování filmu
Hlavsa, Jan ; Komrzý, Petr (vedoucí práce) ; Kuchynka, Milan (oponent) ; Hřebačka, Martin (oponent)
Magisterská práce ?Digitální zpracování filmu? se zabývá technologiemi a postupy digitální výroby celovečerního filmu. Porovnává digitální a klasické filmové zpracování a popisuje jejich technologické i ekonomické výhody a nevýhody. Mapuje celý proces výroby celovečerního filmu od jeho snímání až po distribuci. Popisuje technické parametry jednotlivých digitálních zařízení používaných pro snímání, post-produkci a projekci filmů v kinech. Snaží se co nejsrozumitelnější cestou obeznámit čtenáře se základními pojmy, které se používají v digitální kinematografii. Práce se mimo jiné zabývá digitální distribucí a její budoucností s ohledem na normy stanovené iniciativou ?Digital Cinema Initiatives?. Uvádí příklady filmů, které se staly průkopníky různých digitálních technologií. Okrajově se zabývá i využitím zařízení, která nejsou prozatím dostupná, ale informace o nich jsou užitečné pro širší rozhled.
Moderní technologie v současné filmové produkci
Ludvík, Jan ; Marák, Ivo (vedoucí práce) ; Hřebačka, Martin (oponent)
Tato práce se pokouší vybavit čtenáře - producenta dostatečnou technologickou znalostí a přehledem pro zodpovědnou volbu technologie pro každou část procesu výroby audiovizuálního díla. V první části jsou popsány principy jednotlivých technologií s důrazem na jejich možnosti a omezení. Procházíme od snímání, kompresi a ukládání až k zobrazovacím technologiím. V další části jsou rozebrány jednotlivé kroky výroby s důrazem na možnosti a dopad moderních technologií. Zdůrazněny jsou aktuální možnosti volby na základě potřeb daného díla a samozřejmě i s omezením daným rozpočtem. V části věnující se postprodukčním technologiím jsou uváděni hlavní výrobci spolu s produkty, které nabízejí k užití velká postprodukční studia. V závěru je pojednání o digitalizaci klasického distribučního média, kina.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.