Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Konkurenceschopnost ČR na evropském trhu drůbežího masa
Grossová, Jana
Předkládaná diplomová práce je zaměřena na specifikaci konkurenceschopnosti českých producentů na evropském trhu drůbežího masa. Zabývá se vývojem produkce a celkovou bilancí českého trhu. Identifikuje základní faktory určující efektivnost českých producentů na trhu a porovnává její úroveň s vybranými státy Evropské unie. Na českém trhu analyzuje základní faktory nabídky i poptávky, spotřebu a bilanci drůbežího masa, vývoj cen ve všech stupních vertikály, tj. cen zemědělských výrobců, cen průmyslových výrobců a spotřebitelských cen a zahraničního obchodu. Dále sleduje konkurenceschopnost dvou vybraných českých podniků, které se zabývají chovem drůbeže, zpracování základní suroviny a poté prodejem kuřecího masa konečnému spotřebiteli.
Význam festivalů a soutěží v oblasti gastronomie ČR
Grossová, Jana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
Diplomová práce charakterizuje význam festivalů a soutěží v oblasti gastronomie České republiky a jejich současné postavení v cestovním ruchu. Cílem práce je přinést komplexní pohled na problematiku pořádání těchto akcí a na základě vlastní analýzy charakterizovat strukturu současného trhu gastronomických festivalů a soutěží v České republice. První dvě kapitoly práce se věnují představení používaných teoretických pojmů a objasňují teorii marketingu a managementu těchto akcí. Praktická část zahrnuje již zmiňovanou analýzu trhu a významnou součástí je též představení vybraných gastronomických akcí uskutečněných v roce 2011. Jedna z kapitol práce se též věnuje očekávanému budoucímu vývoji v této oblasti a přináší přehled současných trendů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.