Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Potravinové právo v České republice a v zahraničí
Drátovská, Michaela ; Damohorský, Milan (vedoucí práce) ; Franková, Martina (oponent)
66 ZZÁÁVVĚĚRR Hlavním cílem mé práce bylo prozkoumání rozsáhlé materie potravinového práva s důrazem na postavení spotřebitele a zajištění ochrany jeho zdraví. Předmětem mého zájmu byla především úprava zajištění bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin, označování potravin a různé způsoby informování spotřebitele o výživových vlastnostech potravinového produktu. Oblast potravinového práva je velmi obsáhlá a proto není možné tuto materii rozsahem diplomové práce vyčerpat. Zajištění bezpečnosti potravin a její právní úprava jsou vytvořeny na základě zásady od vidlí po vidličku. Zahrnují každý článek výroby až ke konečnému spotřebiteli. Potravinové právo představuje velmi různorodý obor, který vychází z poznatků mnoha dalších vědeckých odvětví. Jedná se o nové poznatky např. z oblasti zdraví, výživy, chemie a fyziky. Lze předpokládat, že i potravinová legislativa bude muset stále reagovat na nové podněty a výsledky vědeckých výzkumů a s ohledem na ochranu lidského zdraví i životního prostředí korigovat stávající úpravy. Rozhodně nelze tuto oblast právní úpravy vytvořit jako statický systém. Na začátku své práce jsem se zabývala prameny potravinového práva na úrovni České republiky a Evropské unie. Po vstupu České republiky do Evropské unie a na základě euronovely Ústavy ČR se právní předpisy EU staly...
Potravinové právo v České republice a v zahraničí
Drátovská, Michaela ; Franková, Martina (oponent) ; Damohorský, Milan (vedoucí práce)
66 ZZÁÁVVĚĚRR Hlavním cílem mé práce bylo prozkoumání rozsáhlé materie potravinového práva s důrazem na postavení spotřebitele a zajištění ochrany jeho zdraví. Předmětem mého zájmu byla především úprava zajištění bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin, označování potravin a různé způsoby informování spotřebitele o výživových vlastnostech potravinového produktu. Oblast potravinového práva je velmi obsáhlá a proto není možné tuto materii rozsahem diplomové práce vyčerpat. Zajištění bezpečnosti potravin a její právní úprava jsou vytvořeny na základě zásady od vidlí po vidličku. Zahrnují každý článek výroby až ke konečnému spotřebiteli. Potravinové právo představuje velmi různorodý obor, který vychází z poznatků mnoha dalších vědeckých odvětví. Jedná se o nové poznatky např. z oblasti zdraví, výživy, chemie a fyziky. Lze předpokládat, že i potravinová legislativa bude muset stále reagovat na nové podněty a výsledky vědeckých výzkumů a s ohledem na ochranu lidského zdraví i životního prostředí korigovat stávající úpravy. Rozhodně nelze tuto oblast právní úpravy vytvořit jako statický systém. Na začátku své práce jsem se zabývala prameny potravinového práva na úrovni České republiky a Evropské unie. Po vstupu České republiky do Evropské unie a na základě euronovely Ústavy ČR se právní předpisy EU staly...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.