Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Koučink a jeho perspektivy v České republice
Karásková, Anna ; Křečková Kroupová, Zuzana (vedoucí práce) ; Dobeš, Richard (oponent)
Cílem diplomové práce bylo zjistit za pomoci dotazníkového průzkumu, zda perspektiva segmentu studentů VŠE je stejná jako perspektiva obce koučů, porovnat je a navrhnout možná řešení. Dotazníkový průzkum byl zaměřen na území České republiky. Teoretická část diplomové práce je uspořádána tak, aby uvedla zainteresované do koučinku. Především představí pojem koučink, rozdíl mezi koučinkem a psychoterapií, etický kodex koučinku, rozdílné žánry a metody koučinku. Dále vysvětlí dimenze vzájemné spolupráce, roli koučů a koučovaných osob, nákladů, podobu kvality, očekávaných přínosů, očekávání ze spolupráce a její podobu. Závěry diplomové práce mohou být užitečné pro organizaci AIESEC, RPC VŠE, Koučink klub VŠE, vedení školy VŠE, obci koučů, budoucí zaměstnavatele segmentu studentů a pro studenty samotné. Pod obcí koučů jsou zahrnuti jednotliví koučové, firmy nabízející koučink a profesní sdružení.
Teorie, problematika a praxe koučinku jako metody rozvoje manažerů v České republice
Bartošíková, Andrea ; Dvořáková, Zuzana (vedoucí práce) ; Dobeš, Richard (oponent)
Cílem moderních společností je zaměstnávat především kvalitní zaměstnance. Management společnosti by měl mít stále na paměti, že jakákoliv investice do vzdělávání zaměstnanců podporuje růst podniku a dosažení vytyčených strategických cílů. Jestliže management využívá koučink, měl by také být schopen kladně podpořit osobní rozvoj svých zaměstnanců. Nalezení správné cesty k osobnímu rozvoji znamená být ve své práci nejenom kvalitní ale také motivovaný, schopný a loajální. Autorka v práci aplikuje inovativní pohled ve formě vlastních zkušeností z pracovního i osobního života a vytváří tak zajímavou myšlenku aplikace koučinku jako vzájemně prospěšného win x win vztahu zaměstnance a managementu. Práce je podložena odbornými zkušenostmi špičkové a renomované koučinkové společnosti Krauthammer Czech republic, s.r.o., jejich projektem Krauthammer Observatory 2009 a dále o vlastní rozsáhlý průzkum, kterým autorka poukazuje na aktuální stav koučinku v České republice za rok 2010. Práce je systematicky členěna a je tak vhodným nástrojem pro poznání jaký je koučink, a který koučink je kvalitní.
Kulturní specifika managementu multinacionálních firem
Křečková Kroupová, Zuzana ; Pražská, Lenka (vedoucí práce) ; Zadražilová, Dana (oponent) ; Lehmannová, Zuzana (oponent) ; Dobeš, Richard (oponent)
V současné době se svět stále více ekonomicky propojuje a kulturní diverzita zaměstnanců nabývá na významu jako podstatná konkurenční výhoda. Interkulturní komunikační kompetence se stává klíčovou kompetencí manažera v multinacionálních firmách a zároveň je důležitá i pro řadového pracovníka, který přichází do styku s jinými kulturami v pracovním prostředí. Hlavním tématem práce jsou kulturní specifika managementu multinacionálních firem. Cílem disertační práce je zjistit, jak odlišné národní kultury ovlivňují řízení lidí, zejména pracovní vztahy, manažerské nástroje a organizační struktury. To autorka zjišťuje prostřednictvím kulturních dimenzí, které v rámci této práce aktualizuje pro Českou a Slovenskou republiku dle metodologie Fonse Trompenaarse. Autorka testuje tři hypotézy: o vývoji preferencí kulturních dimenzí v čase, odlišnosti preferencí kulturních dimenzí Čechů a Slováků a odlišnosti preferencí kulturních dimenzí dle pohlaví, věku a počtu let strávených v zahraničí. Práce zároveň předkládá i mapování změny postojů v konkrétních pracovních a osobních situacích Čechů a Slováků v čase. Práce analyzuje vliv ekonomických faktorů na pracovní postoje a preference kulturních dimenzí, identifikuje oblasti potenciálních konfliktů kultur Čechů a Slováků v pracovním prostředí a také porovnává výsledky s jinými výzkumy v oblasti kulturních dimenzí a kulturních standardů. Závěrem práce navrhuje kulturně specifická doporučení řízení Čechů a Slováků.

Viz též: podobná jména autorů
5 Dobeš, Radim
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.