Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Změny v chemickém složení syrového kravského mléka v průběhu roku
DUŠEK, Aleš
Cílem práce bylo analyzovat výsledky syrového mléka podle těchto kvalitativních ukazatelů: obsah tuku, obsah bílkovin, obsah močoviny, obsah kaseinu, obsah tukuprosté sušiny, obsah laktózy a bod mrznutí. Data byla hodnocena od listopadu 2009 do října 2010 ve dvou chovech. Limity dané Evropskou unií a českou legislativou byly dodrženy u obou chovů. V prvním chovu byly zaznamenány následující průměry: 4,127 g/100 g tuku, 3,427 g/100 g bílkovin, 2,601 mmol/l močoviny, 2,688 g/100 g kaseinu, 9,015 g/100 g tukuprosté sušiny, 4,887 g/100 g laktózy a bod mrznutí -0,5265 °C. V druhé chovu byly zaznamenány průměrné hodnoty: 4,045 g/100 g tuku, 3,319 g/100 g bílkovin, 2,462 mmol/l močoviny, 2,603 g/100 g kaseinu, 8,839 g/100 g tukuprosté sušiny, 4,828 g/100g laktózy a bod mrznutí -0,5246 °C. Výsledky byly porovnány a příčiny rozdílu v kvalitě mléka byly vysvětleny.

Viz též: podobná jména autorů
4 Dušek, Adam
3 Dušek, Aleš
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.