Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.03 vteřin. 
Spotřeba ryb u dětí
Boháč, Michal ; Stránský, Miroslav (vedoucí práce)
V České republice, ale i ve světě, je známým a rozšířeným pořekadlem, že konzumace ryb, rybího masa a rybích výrobků je pro lidský organismus zdravá. V České republice není ale spotřeba ryb a rybích výrobků velmi rozšířena a v konzumaci velmi zaostáváme. Ponejvíc bychom se měli zamyslet nad významem a zvýšením konzumace ryb u dětí, těhotných žen a u starých občanů. Málokdo si uvědomuje, co se skrývá pod onou větou "je zdravá". Jelikož i mě zajímá velmi výživa, správné stravovací návyky a vše, co by mohl člověk udělat proto, aby žil trošku zdravějším životem, zvolil jsem si tuto práci a při zpracovávání tohoto tématu jsem si odpověděl na otázku - "A v čem je tedy zdravá". Za zmínku určitě stojí i fakt, že v poslední době se množí názory, že rybí maso není až tak úplně zdravotně nezávadné a jen prospěšné. I já jsem při zpracování tohoto tématu narazil i na kapitolu, týkající se možných nebezpečí vyplývající z konzumace ryb a rybího masa. Závěrem ale nutno říct, že i když panují určité pochybnosti o prospěchu či neprospěchu konzumace ryb a rybích výrobků, vždy převládají pozitivní hodnocení a vždy je uvedeno, že jednoznačné doporučení, že konzumace ryb a rybích výrobků by se měla zvýšit, a v našich poměrech až zdvojnásobit

Viz též: podobná jména autorů
1 Boháč, Marek
9 Boháč, Martin
1 Boháč, Milan
3 Boháč, Miloň
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.