Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Optimalizační model výroby v potravinářském průmyslu
Blachová, Katrin ; Pelikán, Jan (vedoucí práce) ; Fábry, Jan (oponent)
Diplomová práce se zabývá plánováním a rozvrhováním výroby v potravinářského průmyslu. Teoretická část se zabývá formulací a strukturou rozvrhovacích úloh a detailněji rozebírá úlohu flow shop, pro kterou je vytvořena reálná aplikace pro nejmenovanou firmu. Dále také stručně popisuje technologické specifikace výroby, jež jsou stěžejní pro praktickou část. Praktická část se zabývá formulací matematického modelu. Optimální řešení je získáno pomocí optimalizačního programu MPL for Windows. Matematický model zahrnuje proměnné, které řeší sériové a paralelní řazení procesorů a snaží se zachytit co nejvěrněji výrobní procesy s technickými specifikacemi pro konkrétní podnik. Kritériem optimalizace je minimalizace nákladů z hlediska vybrané technologie výroby. Reálná aplikace slouží jako vzor pro řešení podobných úloh.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.