Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Význam sociální rehabilitace u klientů po amputaci končetiny v domácí péči
Bartůňková, Petra ; Kodymová, Pavla (vedoucí práce) ; Matoušek, Oldřich (oponent)
Diplomová práce se věnuje tématu sociální rehabilitace u klientů po amputaci dolních končetin/y v domácí péči. Práce je zaměřena na popis současného stavu a koncepce sociální rehabilitace jako jedné ze složek ucelené rehabilitace osob v raně postamputačním stádiu. V další části se zabývá vymezením amputace dolních končetin/y jako náročné životní situace. Při popisu procesu vyrovnávání se s touto nepříznivou změnou zdravotního stavu vychází z tradičního modelu Kübler-Ross a Křivohlavého. Současně analyzuje koncepci formálního systému opory v okresu Ústí nad Labem. Ten poskytuje pomoc a podporu nejen osobám se získaným tělesným postižením, ale také jejich neformálním pečujícím. Neformální péče zastává v procesu sociální rehabilitace osob začínajících novou životní etapu vzniklou na základě razantní změny zdravotního stavu zásadní roli. Práce pojednává o možnostech rozvoje neformálních pečovatelů, využitelnosti finančních dávek pro OZP a pomoci poskytovatelů zdravotních a sociálních služeb ve zmiňovaném okresu. Zaměřuje se však i na možná úskalí, která jsou spojena s péčí zajišťovanou rodinnými příslušníky nebo dalšími osobami. Současně nastiňuje příklady dobré praxe v evropských zemích, kterými by se mohla česká společnost inspirovat při aktuální snaze zlepšit podmínky pro poskytování péče laickými...
Význam sociální rehabilitace u klientů po amputaci končetiny v domácí péči
Bartůňková, Petra ; Kodymová, Pavla (vedoucí práce) ; Matoušek, Oldřich (oponent)
Diplomová práce se věnuje tématu sociální rehabilitace u klientů po amputaci dolních končetin/y v domácí péči. Práce je zaměřena na popis současného stavu a koncepce sociální rehabilitace jako jedné ze složek ucelené rehabilitace osob v raně postamputačním stádiu. V další části se zabývá vymezením amputace dolních končetin/y jako náročné životní situace. Při popisu procesu vyrovnávání se s touto nepříznivou změnou zdravotního stavu vychází z tradičního modelu Kübler-Ross a Křivohlavého. Současně analyzuje koncepci formálního systému opory v okresu Ústí nad Labem. Ten poskytuje pomoc a podporu nejen osobám se získaným tělesným postižením, ale také jejich neformálním pečujícím. Neformální péče zastává v procesu sociální rehabilitace osob začínajících novou životní etapu vzniklou na základě razantní změny zdravotního stavu zásadní roli. Práce pojednává o možnostech rozvoje neformálních pečovatelů, využitelnosti finančních dávek pro OZP a pomoci poskytovatelů zdravotních a sociálních služeb ve zmiňovaném okresu. Zaměřuje se však i na možná úskalí, která jsou spojena s péčí zajišťovanou rodinnými příslušníky nebo dalšími osobami. Současně nastiňuje příklady dobré praxe v evropských zemích, kterými by se mohla česká společnost inspirovat při aktuální snaze zlepšit podmínky pro poskytování péče laickými...
Možnosti výroby cereálních produktů z různých druhů obilných sladů
Bartuňková, Petra
Diplomová práce se zabývá možnostmi výroby cereálních produktů, především cereálních mlék a cereálních sušenek, z různých druhů obilných sladů. V teoretické části práce jsou charakterizovány jednotlivé obiloviny. Řeší také problematiku výroby sladu a cereálních produktů. V praktické části bylo vedeno několik experimentů na produkci cereálních mlék, u kterých byla následně provedena senzorická analýza. Pro jejich výrobu bylo použito různých navážek ovesného sladu a surového ovsa nahého. Součástí praktické části je i/také výroba cereálních sušenek z různých kombinací ječného a ovesného sladu a ovse nahého surového. Stejně jako u nápojů, byla i v případě sušenek provedena senzorická analýza. U každého analyzovaného vzorku byl stanoven senzorický profil, který byl porovnán s ostatními.
Využití silic v potravinářství
Bartuňková, Petra
Bakalářská práce se zabývá mapováním různých možností využití silic v potravinářství. V první části jsou charakterizované čeledi, které jsou významné z hlediska obsahu silic, dále pak jsou charakterizované vlastnosti silic, jejich složení a metody získání. Velká pozornost je věnována antimikrobiálním a antioxidačním účinkům. Silice představují bezpečný, přírodní a efektivní nástroj boje proti kvasinkám, plísním a bakteriím a proti znehodnocení potravin oxidací (žluknutí tuků). Další část obsahuje tabulkový přehled dvaceti silic, ve kterém je uvedeno z jaké rostliny a rostlinné části je silice získávána, hlavní složky silice a pro jaké účely je využívána. Významné čeledě z hlediska využití v potravinářství jsou: Lamiaceae a Apiaceae.

Viz též: podobná jména autorů
1 Bartůňková, Pavla
4 Bartůňková, Petra
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.