Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vývoj cen na trhu s potravinami v ČR
Bartolenová, Kristýna ; Smutka, Luboš (vedoucí práce) ; Leopold, Leopold (oponent)
Cílem práce je zjistit míru vzájemné provázanosti v oblasti cen, identifikovat míru citlivosti cen na českém trhu na změny cen na evropském a světovém trhu a zjistit do jaké míry jsou ceny ovlivňovány cenami na trhu Evropské unie, případně světa. Analýza byla provedena na vybraných segmentech potravin, které reprezentují potravinový trh, tedy maso, mléčné produkty, rostlinné a živočišné tuky a oleje, cukr a obilniny v letech 2005 až 2014. K dosažení cílů byly použity korelační analýza a bodová elasticita, případně popisné statistiky. Výsledkem práce je zjištění silné vzájemné provázanosti mezi cenami v České republice a v Evropské unii. Provázanost českých a světových cen není příliš významná. Co se týče míry citlivosti, české ceny jsou citlivější na změny evropských cen než světových.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.