Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití sippingu u onkologicky nemocných
Andrysíková, Šárka ; Aschermannová, Alexandra (vedoucí práce) ; Jirsová, Kateřina (oponent)
Příjmení a jméno autora: Andrysíková Šárka Instituce: Univerzita Karlova v Praze, 1. lékařská fakulta Název práce: Využití sippingu u onkologicky nemocných Vedoucí práce: as. MUDr. Alexandra Aschermannová Počet stran: 60 Počet příloh: 7 Rok obhajoby: 2015 Klíčová slova: Nádorové onemocnění, malnutrice, prevence, screening, nutriční podpora, parenterální výživa, enterální výživa, sipping Tato práce pojednává o praktickém využití nejjednodušší formy enterální výživy - sippingu z pohledu pacientů s onkologickým onemocněním. Cílem práce je zjistit, zda nutriční intervence využívání sippingu je dostatečně motivační pro nemocné nebo zda využití záleží na subjektivním pohledu onkologicky nemocného - cena, dostupnost či příchuť. Práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a výzkumnou. Teoretická část popisuje pojmy - vznik nádorových buněk, statistiky nádorových onemocnění v ČR, základní modality onkologické léčby. Diagnóza malnutrice a zhodnocení nutričního stavu, druhy farmaceutické enterální výživy - sondová výživa a sipping, parenterální výživa. Ve výzkumné části je zkoumána realita praktického využití sippingu z pohledu pacientů s onkologickým onemocněním.
Povědomí seniorské populace o zásadách zdravé výživy
Andrysíková, Šárka ; Mádlová, Pavla (vedoucí práce) ; Novák, František (oponent)
Klíčová slova: stáří, specifika stárnutí, výživa, nutriční gramotnost Diplomová práce pojednává o problematice výživy u seniorské populace. Je zaměřena na úroveň znalostí a schopnosti využití získaných informací. Teoretická část je věnována demografickému vývoji populace, popisuje projevy stárnutí a stáří, shrnuje obecná výživová doporučení vhodná pro seniorskou populaci. Empirická část práce analyzuje poznatky a informace získané od respondentů prostřednictvím anonymních dotazníků. Cílem práce je zjistit úroveň znalostí seniorů o zdravé výživě a zájem o danou problematiku. Nutričně vyvážená strava napomáhá upevňovat zdraví a tím i zvyšovat kvalitu života seniorů.
Využití sippingu u onkologicky nemocných
Andrysíková, Šárka ; Aschermannová, Alexandra (vedoucí práce) ; Jirsová, Kateřina (oponent)
Příjmení a jméno autora: Andrysíková Šárka Instituce: Univerzita Karlova v Praze, 1. lékařská fakulta Název práce: Využití sippingu u onkologicky nemocných Vedoucí práce: as. MUDr. Alexandra Aschermannová Počet stran: 60 Počet příloh: 7 Rok obhajoby: 2015 Klíčová slova: Nádorové onemocnění, malnutrice, prevence, screening, nutriční podpora, parenterální výživa, enterální výživa, sipping Tato práce pojednává o praktickém využití nejjednodušší formy enterální výživy - sippingu z pohledu pacientů s onkologickým onemocněním. Cílem práce je zjistit, zda nutriční intervence využívání sippingu je dostatečně motivační pro nemocné nebo zda využití záleží na subjektivním pohledu onkologicky nemocného - cena, dostupnost či příchuť. Práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a výzkumnou. Teoretická část popisuje pojmy - vznik nádorových buněk, statistiky nádorových onemocnění v ČR, základní modality onkologické léčby. Diagnóza malnutrice a zhodnocení nutričního stavu, druhy farmaceutické enterální výživy - sondová výživa a sipping, parenterální výživa. Ve výzkumné části je zkoumána realita praktického využití sippingu z pohledu pacientů s onkologickým onemocněním.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.