Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Predikce rozdělení počtu úmrtí s aplikacemi v ocenění životních smluv
Škopek, Pavel ; Branda, Martin (vedoucí práce) ; Mazurová, Lucie (oponent)
Tato práce se zabývá modelováním úmrtností a oceňováním životních sm- luv. Nejprve jsou představeny základní pojmy z oblasti demografického modelu a úmrtnostních tabulek. Následuje popis Leeova-Carterova modelu včetně tří metod pro odhad parametrů a predikce budoucích hodnot. Dále se v textu rozebírá Renshawův-Habermanův model a metoda využívající analýzu kom- pozičních dat včetně neparametrické bootstrap metody pro intervalové odhady. Kromě teoretické části práce obsahuje i praktickou kapitolu, kde se modelují česká data úmrtnosti zvlášť pro muže a ženy. Na základě dat z období 1970- 2021 nalezneme vhodný model, provedeme predikci budoucích hodnot na 30 let dopředu a oceníme životní smlouvy v roce 2021 i v budoucnosti. 1
Riziková averze ve spektrálních mírách rizika
Škopek, Pavel ; Branda, Martin (vedoucí práce) ; Kopa, Miloš (oponent)
Tato práce se zabývá spektrálními rizikovými měrami, které se používají k měření rizika a umožňují zohlednit rizikovou averzi investora. Nejprve jsou představeny základní definice a vlastnosti rizikových měr, rizikových spekter a SRM (spektrálních rizikových měr) jak pro spojitá, tak diskrétní rozdělení výnosů/ztrát. Následuje zavedení pojmu SRM-rozhodování a několika známých SRM. Rovněž je zde krátce popsána teorie očeká- vaného užitku. V další části je definován pojem rizikové AP-averze a R-averze a je zde vysvětleno, jak lze tyto averze porovnávat pomocí integrálu rizikového spektra či AP- averzi pomocí spektrální AP-míry. Následuje zkoumání konzistence rizikové AP-averze a R-averze na známých SRM i v obecném případě. Poslední část je věnována numeric- kému příkladu, ve kterém pomocí SRM najdeme nejlepší portfolio pro investování do pěti akcií. 1
Posouzení kvality vybraných pekařských výrobků určených pro zvláštní výživu
ŠKOPEK, Pavel
Předmětem diplomové práce je téma "Posouzení kvality vybraných pekařských výrobků určených pro zvláštní výživu". V teoretické části je zmapována legislativa pekařských výrobků, charakterizovány vstupní suroviny a technologický postup při výrobě pekařských výrobků - jemného pečiva a metody hodnocení pekařských výrobků. Praktická část se je zaměřena na senzorické hodnocení jemného pečiva - vánoček vhodných pro diabetiky a získaná data jsou vyhodnocena pomocí vhodných grafických a statistických metod.

Viz též: podobná jména autorů
1 ŠKOPEK, Patrik
4 ŠKOPEK, Pavel
6 ŠKOPEK, Petr
6 Škopek, Petr
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.