Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení
Bartošic, Zbyněk ; Štefanová, Kateřina (oponent) ; Janíčková, Nikola (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na způsoby hodnocení finanční situace podniku. V teoretické části je charakterizována finanční analýza, její uživatelé, zdroje a jednotlivé ukazatele. Dále jsou vymezeny metody strategického hodnocení podniku. V praktické části jsou teoretické poznatky aplikovány na společnost Antech, spol. s r.o., účetní podklady jsou v souladu s teoretickými východisky vypracovány a vyhodnoceny. Závěrem jsou předloženy návrhy na řešení současného stavu společnosti.
Vliv zpracování medu na jeho antimikrobiální aktivitu u bakterie Escherichia coli
ŠTEFANOVÁ, Kateřina
V teoretické části mé bakalářské práce pojednávám o medu, jeho chemickém složení, fyzikálních vlastnostech a využití v lékařství, kde popisuji hlavně antimikrobiální aktivitu. Dále se krátce zabývám popisem vlastností a patogenních kmenů bakterie Escherichia coli. Cílem práce bylo otestovat vliv manipulace a zpracování medu na jeho antimikrobiální aktivitu. Byly stanoveny dva ukazatele antimikrobiální aktivity, a to Minimální inhibiční koncentrace (MIC) a Minimální baktericidní koncentrace (MBC) vůči gram-negativní bakterii E. coli. Tyto parametry byly testovány na 6 vzorcích stočených medů a následně po 12 hodinovém vysoušení, zahřátí ve vodní lázni při 50 °C do ztekucení (přibližně 1 hod) a po zahřátí v mikrovlnné troubě na 250 W do ztekucení. Pro stanovení MIC byla využita metoda Broth microdilution assay se spektrofotometrickým vyhodnocením. MBC bylo stanoveno přetažením a kultivací bakterie na agarovém médiu. K tomu byl navíc stanoven obsah vody a měrné elektrické vodivosti stočených a vysušených vzorků medu. Výsledky ukázaly, že všechny z uvedených metod zpracování negativně ovlivňují antimikrobiální aktivitu, přičemž nejhorší výsledky vykazovaly medy po mikrovlnném zpracování. Jelikož se med v praxi rutinně tepelně zpracovává, tyto výsledky mohou pomoci zvolit co nejšetrnější metodu zpracování.
Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení
Bartošic, Zbyněk ; Štefanová, Kateřina (oponent) ; Janíčková, Nikola (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na způsoby hodnocení finanční situace podniku. V teoretické části je charakterizována finanční analýza, její uživatelé, zdroje a jednotlivé ukazatele. Dále jsou vymezeny metody strategického hodnocení podniku. V praktické části jsou teoretické poznatky aplikovány na společnost Antech, spol. s r.o., účetní podklady jsou v souladu s teoretickými východisky vypracovány a vyhodnoceny. Závěrem jsou předloženy návrhy na řešení současného stavu společnosti.

Viz též: podobná jména autorů
2 Štefanová, Kateřina
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.