National Repository of Grey Literature 58 records found  beginprevious49 - 58  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
Komparace současného stavu s požadavky normy ČSN EN ISO 9001: 2001 ve firmě Tiskárna Brouček
Vovsová, Zuzana ; Pincová, Eva (advisor) ; Chvojková, Helena (referee)
The objective of this diploma paper is a comparison of present status of the small firm Tiskárna Brouček with standards ISO 9001. ISO 9001 refers to system of quality management.There are many recommendations to help change some nonconforming activities at the printing shop Tiskárna Brouček.
Zajištění kvality biopotravin v České republice a ve Španělsku
Lindišová, Jana ; Chvojková, Helena (advisor) ; Hůlová, Marie (referee)
Cílem práce je objasnit legislativní úpravu a způsob zajištění kontroly bioprodukce v České republice a ve Španělsku a nastínit pravidla užívání značky kvality BIO. Diplomová práce je podložena průzkumem nabídky bioprodejen v Praze.
Ochrana spotřebitele v oblasti obuvi
Bílková, Martina ; Chvojková, Helena (advisor) ; Hůlová, Marie (referee)
Práce je věnována současné úpravě ochrany spotřebitele se zaměřením na oblast obuvi. Obsahuje základní charakteristiku právní úpravy ochrany spotřebitele v ČR a její plánované změny do budoucna. V oblasti obuvi zkoumá současnou situaci na trhu v ČR a problematiku uplatňování práva (především při reklamacích). V závěrečné části je provedeno a vyhodnoceno dotazníkové šetření u prodejců a spotřebitelů.
Nebezpečné výrobky
Veletová, Martina ; Horová, Olga (advisor) ; Chvojková, Helena (referee)
Práce se zabývá nebezpečnými výrobky na spotřebitelském trhu. v první části je vysvětlen pojem nebezpečný výrobek a stručně charakterizováno několik stěžejních právních předpisů pro tuto oblast.V dalších částech je věnována pozornost dozorovým a výkonným orgánům, stahování nebezpečných výrobků z trhu a zdrojům informací.Stěžejní je část čtvrtá, která se zabývá analýzou vývoje problematiky nebezpečných výrobků.
The Quality of Organic Food
Táborská, Kateřina ; Chvojková, Helena (advisor) ; Hůlová, Marie (referee)
Diplomová práce se zabývá otázkou kvality biopotravin ve srovnání s konvenčními potravinami. Kvalita je posuzována z hlediska zdravotní nezávadnosti v podobě možného ohrožení ze strany potravinových aditiv. Ty jsou posuzovány jako významné kritérium jakosti. Také hodnotí kvalitu pomocí znaků jako jsou trvanlivost, organoleptická vhodnost a výživová hodnota. Zároveň je v práci zpracován spotřebitelský dotazník, týkající se místa, sortimentu, spokojenosti zákazníků a frekvence nákupu biopotravin.
Využití postupů managementu kvality v incomingové cestovní kanceláři
Baumruková, Martina ; Chvojková, Helena (advisor) ; Petrů, Zdenka (referee)
Diplomová práce v teoretické části přibližuje teorii řízení jakosti, vymezuje specifika kvality služeb a možné postupy řízení jakosti služeb. Dále popisuje změny v cestovním ruchu a vývoj příjezdového cestovního ruchu v ČR. V praktické části popisuje specifika pojetí kvality v cestovním ruchu a rozpracovává model dvojí úrovně kvality. Pokračuje rozsáhlou analýzou stavu kvality v referenční cestovní kanceláři a to prostřednictvím analýzy SWOT, požadavků ISO 9001:2000 a kriterií kvality služby. Práce je završena návrhem klíčových postupů zavedení řízení jakosti v referenční společnosti. Práce doporučuje prioritní zaměření na plánování jakosti, řízení a rozvoj lidských zdrojů a orientaci na zákazníka.
Ochrana spotřebitele - mimosoudní řešení sporů
Střelbová, Lucie ; Chvojková, Helena (advisor) ; Gaňo, Jiří (referee)
Cílem práce je monitorovat možnosti, které se v současné době spotřebiteli v České republice nabízí, pokud chce svůj spor s podnikatelem řešit jinou než soudní cestou, a popsat již existující systémy ADR ve vybraných členských státech EU. První část je věnována obecné charakteristice ochrany spotřebitele a spotřebitelské politice České republiky a Evropského společenství. Zbývající část se již konkrétně zabývá systémy ADR.
Ověřování kvality potravin
Košková, Veronika ; Chvojková, Helena (advisor) ; Švachová, Marie (referee)
Práce se zaměřuje na značky kvality potravin, které dokládají, že kvality byla ověřena třetí (nezávislou) stranou. Konkrétně jsou zmiňovány značky Klasa, Czech made, Tesco, Metro Quality a Bio-Produkt ekologického zemědělství. V teoretické části jsou příslušné značky charakterizovány (jsou uvedeny podmínky jejich udělení, grafická podoba, apod.). Praktická část práce vychází z dotazníkového šetření mezi spotřebiteli různých demografických charakteristik a ukazuje, jaká je znalost značek kvality potravin a vůbec vnímání kvality.
Analýza kvality textilních výrobků pro specifické využití ve vojenství
Šebelová, Veronika ; Chvojková, Helena (advisor) ; Švachová, Marie (referee)
Diplomová práce poskytuje ucelenou informaci o pojetí kvality a užitných vlastnostech textilií využívaných pro specifické účely ve vojenství. Pojednává o faktorech, jež více či méně ovlivňují konečné vnímání užitné hodnoty spotřebitelem. V neposlední řadě podrobně klasifikuje i možné způsoby jejího zvyšování, s důrazem kladeným na finální úpravy tkanin. V návaznosti na tento výklad poskytuje i analýzu přínosů úprav aplikovaných při výrobě vybraných textilií, z nichž se zhotovují konkrétní součástky materiálu osobního použití AČR.
Hodnocení způsobilosti výrobního zařízení
Šembera, Michal ; Švachová, Marie (advisor) ; Chvojková, Helena (referee)
Diplomová práce se zabývá hodnocením způsobilosti pracovního zařízení. V teoretické části jsou popsány metody hodnocení procesů/výrobních zařízení, metoda DOE a hodnocení způsobilosti měřících systémů. V teoretické části je popsána vlastní analýza - aplikace v praxi.

National Repository of Grey Literature : 58 records found   beginprevious49 - 58  jump to record:
See also: similar author names
1 Chvojková, Hana
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.