Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 44 záznamů.  začátekpředchozí35 - 44  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podnikatelský plán
Veselá, Jana ; Dvořák, Jiří (vedoucí práce) ; Trachta, Václav (oponent)
Tématem mé diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu na založení společnosti s ručením omezeným, která se bude zabývat nákupem a prodejem krmiv pro zvířata včetně představení a zpracování důležitých hledisek ovlivňujících podnikatelskou činnost daného podniku, dále vyhodnocení jeho reálnosti a využitelnosti. V teoretické části jsou popsány možnosti a formy podnikání a obsah podnikatelského plánu. V praktické části jsou rozpracovány jednotlivé kroky nutné k založení nové firmy a jejího podnikatelského plánu. Pro účely zpracování jednotlivých analýz byly použity údaje z českých i evropských institucí, analýza trhu, komunikace s vybranými dodavateli a s potenciálními zákazníky.
Podnikatelský plán
Rymel, Radek ; Kovář, František (vedoucí práce) ; Trachta, Václav (oponent)
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu nově zakládaného podniku, jakým je posilovna a wellness Coachgym. Tento podnikatelský plán bude složit jako základní dokument k realizaci podnikatelského záměru. Diplomová práce je tvořena teoretickou a praktickou částí. V teoretické části jsou na základě literatury popsány všechny náležitosti podnikatelského plánu. V praktické části jsou základní údaje o firmě Coachgym a dále jsou zde aplikovány všechny poznatky z teoretické části. Finanční aspekty jsou popsány ve třech variantách (pesimistická, realistická a optimistická) z důvodu zprostředkování reálnějšího pohledu. Cílem této práce je prokázat, či vyvrátit realizovatelnost a ekonomickou životaschopnost této firmy.
Podnikatelský plán
Capl, Václav ; Dvořák, Jiří (vedoucí práce) ; Trachta, Václav (oponent)
Obsahem diplomové práce je zpracování podnikatelského plánu k založení a zavedení restaurace zabývající se úpravou sladkovodních ryb ve městě České Budějovice. Práce se skládá z části teoretické, na kterou věcně navazuje část praktická. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy z oblasti podnikatelského prostředí. Uveden je rovněž postup při tvorbě podnikatelského plánu, jeho nezbytné náležitosti a zvolené metody, které jsou následně aplikovány v části praktické. Praktická část diplomové práce je zaměřena již na samotnou tvorbu podnikatelského plánu, jakožto určitého shrnutí podnikatelských cílů za účelem posouzení jejich reálnosti a dosažitelnosti kroků vedoucích k jejich naplnění.
Podnikatelský plán
Hájek, Adam ; Dvořák, Jiří (vedoucí práce) ; Trachta, Václav (oponent)
Diplomová práce je uceleným souhrnem informací týkajících se formálních náležitostí podnikatelského plánu. Jednotlivé složky podnikatelského plánu jsou nejprve teoreticky popsány, následuje aplikace na reálný podnik restauračního zařízení, který chce své portfolio obohatit o vlastní produkci čepovaného piva. Cílem této práce je tedy sestavení podnikatelského plánu a co nejvěrohodnější zobrazení nákladových a výnosových položek, jež ovlivňují chod minipivovaru. Součástí práce je analýza prostředí zaměřená především na rozbor konkurenčních podniků, vytvoření marketingového plánu a finančního plánu, jenž bude detailně zobrazovat průběh Cash Flow a výši zisku respektive ztráty v prvních letech podnikání. Na základě provedených analýz a bližším pohledu na konkurenční prostředí je práce ukončena celkovým zhodnocením smysluplnosti investice do pivovarské technologie.
Podnikatelský plán
Říha, Martin ; Kovář, František (vedoucí práce) ; Trachta, Václav (oponent)
Diplomová práce je zaměřena na zpracování podnikatelského záměru s cílem založit nové restaurační zařízení. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá obecnými podmínkami, které musí podnikatel splnit, než začne podnikat. Nechybí zde ani přesný postup, kterého by se měl podnikatel držet, aby byl jeho podnikatelský plán sestaven správně a obsahoval všechny náležitosti. Praktická část se věnuje samotné realizaci podnikatelského plánu, ve které nalezneme detailní popis podnikatelské činnosti spolu s několika analýzami, na základě kterých je posuzována životaschopnost zvoleného záměru.
Podnikatelský plán
Neuvirt, Jakub ; Kovář, František (vedoucí práce) ; Trachta, Václav (oponent)
Diplomová práce se skládá z teoretické a praktické části. V části teoretické jsou vysvětleny pojmy týkající se podnikatelské činnosti. Dále v teoretické části nalezneme objasnění pojmů podnikatelského plánu, kde je dopodrobna vysvětlena struktura podnikatelského plánu. Cílem teoretické části je poskytnout návod pro vytvoření podnikatelského plánu. Praktická část se věnuje samotnému podnikatelskému plánu zřízení taxislužby ve městě Chotěboř. V podnikatelském plánu je provedena analýza tohoto záměru. Cílem praktické části je zjistit, zda je záměr proveditelný.
Podnikatelský plán
Veselá, Petra ; Kovář, František (vedoucí práce) ; Trachta, Václav (oponent)
Cílem diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu pro založení restaurace. Podnikatelský záměr spočívá v zaplnění mezery na trhu restaurací se zdravým stravováním v okresním městě Pelhřimov. Teoretická část je věnována popisu zpracování podnikatelského plánu a popisu strategických a ekonomických analýz, na jejichž základě dojde v praktické části k vyhodnocení podnikatelského záměru a zpracování vlastního podnikatelského plánu. V rámci diplomové práce budou využity PESTLE analýza, Porterův model 5 sil, Analýza rizik a SWOT analýza. Stěžejní částí je sestavení finančního plánu restaurace, který umožní posouzení reálnosti a životaschopnosti podnikatelského záměru. Finanční plán je doplněn nejdůležitějšími poměrovými ukazateli, vyplývajícími z finanční analýzy.
Podnikatelský plán
Polák, Vladimír ; Dvořák, Jiří (vedoucí práce) ; Trachta, Václav (oponent)
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu na vybudování minipivovaru v jihočeském městě Veselí nad Lužnicí. Diplomová práce je tvořena částí teoretickou, na níž navazuje praktická část. V teoretické části jsou objasněny základní pojmy týkající se podnikatelské praxe a právních forem podnikání. V další teoretické části je rozveden význam a důležitost tvorby a naplňování podnikatelského plánování. Hlavním cílem teoretické části je poskytnout návod a teoretický podklad ke zpracování podnikatelského plánu. Praktická část diplomové práce je zaměřena na tvorbu podnikatelského plánu na zbudování minipivovaru ve Veselí nad Lužnicí. Na základě vypracování tohoto podnikatelského plánu by mělo být objasněné, zda je záměr proveditelný, případně za jakých podmínek je možné záměr zrealizovat.
Strategie podniku
Trachta, Václav ; Kovář, František (vedoucí práce) ; Kodlová, Sabina (oponent)
Předkládaná diplomová práce bude vytvářet a hodnotit strategii podniku Lázně Aurora s.r.o. Na základě provedených analýz vnějšího a vnitřního prostředí bude následně provedena syntéza zjištěných poznatků, z kterých vznikne strategie pro podnik lázní. Lázně samozřejmě mají svou vlastní strategii, která bude konfrontována se zjištěnými poznatky. Cílem práce tedy bude vygenerování nejlepší možné reálné strategie pro daný podnik.
Vývoj lázeňské péče, její současnost a financování
Trachta, Václav ; Lešetický, Ondřej (vedoucí práce) ; Kodlová, Sabina (oponent)
Předkládaná bakalářská práce se snaží vysvětlit a popsat základní principy fungování systému lázeňské péče v České republice. Popisuje vývoj lázeňské péče z historického hlediska až do dnešních dnů. Dívá se na celou problematiku také z pohledu financování celého systému. Jejím dalším cílem je snaha o nalezení vývojových trendů v oboru lázeňství a jejich aplikace pro konkrétní podnik Lázně Aurora s.r.o.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 44 záznamů.   začátekpředchozí35 - 44  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.