Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 29 záznamů.  začátekpředchozí20 - 29  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Stavebně technologický projekt sídla firmy Snowboard Zezula
Němec, Martin ; Pražáková, Jana (oponent) ; Diaz, Yvetta (vedoucí práce)
Obsahem diplomové práce je stavebně technologický projekt sídla firmy Snowboard Zezula. Projekt obsahuje technickou zprávu ke stavebně technologickému projektu, časový a finanční plán stavby, studii realizace hlavních technologických etap hlavního stavebního objektu, návrh hlavních stavebních mechanismů, projekt zařízení staveniště s příslušnými výkresy a propočtem nákladů na zařízení staveniště a technologické předpisy prováděných činností se souvisejícími kontrolními a zkušebními plány. Dále je řešeno porovnání dvou různých provádění vodorovné nosné konstrukce a výpočet doby odbednění s ekonomickou bilancí počtu pracovních spar vodorovné nosné konstrukce.
Stavebně technologický projekt administrativní budovy Gaceta v Praze
Jekielek, Marek ; Pražáková, Jana (oponent) ; Diaz, Yvetta (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá stavebně technologickým projektem hrubé stavby administrativní budovy. Obsahuje technologické předpisy pro železobetonový monolitický strop a pro pohledovou vrstvu provětrávané fasády, projekt zařízení staveniště, podrobný časový plán hrubé stavby, časový a finanční harmonogram objektový, kontrolní a zkušební plány pro železobetonový skelet a pohledovou vrstvu provětrávané fasády z lícových cihel, návrh hlavních stavebních strojů a mechanismů a kalkulaci rozpočtu hrubé stavby.
Stanovení nikotinu v různých typech výrobků
Pražáková, Jana ; Kočí, Radka (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
Předložená diplomová práce se zabývá stanovením nikotinu v různých typech výrobků. V teoretické části je shrnuto pojednání o nikotinu, o kouření a možnostech odvykání. V praktické části byla optimalizována metoda stanovení nikotinu metodou HPLC/PDA. Jako nejvhodnější stacionární fáze byla zvolena kolona Kinetex 5u C18 100A 150 x 4,6 mm, optimální mobilní fází byl zvolen čistý methanol, při průtoku 1 mlmin-1 a teplotě 25 °C. Pro analýzu nikotinu bylo vybráno 18 druhů náplní do elektronických cigaret, dva druhy nikotinových žvýkaček, jeden nikotinový sprej, jedny nikotinové pastilky, orodispergovatelný nikotinový film a deset druhů klasických cigaret. Pro každý druh výrobku byl hledán nejvhodnější způsob extrakce nikotinu a jeho následná analýza metodou HPLC/PDA. Pro tabákové výrobky byla zvolena 24 hodinová extrakce v methanolu a působení ultrazvuku po dobu 10 sekund. Nikotinový sprej, a náplně do elektronických cigaret bez příchutí, byly pouze methanolem zředěny. Náplně s příchutěmi byly nejdříve zředěny hydroxidem sodným a poté methanolem. Pro žvýkačky, pastilky a nikotinový film byla jako nejvhodnější ověřena extrakce 5% hydroxidem sodným. V práci byl navržen vlastní nikotinový produkt. Nikotin byl enkapsulován do alginát-škrobového materiálu za vzniku malých gelových částic. Jako nejvhodnější prostředí pro jejich skladování bylo navrženo vodné prostředí.
Charakterizace mléčných cereálních výrobků s ovocnou složkou určených pro dětskou výživu
Pražáková, Jana ; Lichnová, Andrea (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
Předložená bakalářská práce se zabývá charakterizací mléčných cereálních výrobků určených pro dětskou výživu. Teoretická část se zaměřuje na morfologii obilného zrna, dále na druhy fortifikace, na přehled přídavných složek používaných k fortifikaci a jejich vlastnosti. Pro praktickou část bylo vybráno 8 druhů mléčných cereálních výrobků od tří různých výrobců. U těchto výrobků byly spektrofotometrickými metodami analyzovány celkové polyfenoly, celkové flavonoidy, redukující i celkové sacharidy a proteiny. Nejvíce polyfenolů bylo naměřeno ve výrobku Sunar multicereální a nejvíce flavonoidů bylo zjištěno u výrobku Nestlé ovocné, kde představovaly přes 50 % celkového obsahu z polyfenolů. Nejvyšší obsah celkových i redukujících sacharidů obsahovala příchuť Nestlé medové. Nejvíce proteinů bylo naměřeno ve výrobcích značky Sunar, příchutě multicereální a hrušky se sušenkami. Metodou HPLC/UV-VIS byly stanoveny vitaminy C a E. Nejvíce vitaminu C obsahovala příchuť Nestlé sušenkové a nejvíce vitaminu E obsahovala příchuť Sunar hrušky se sušenkami. Metodou HPLC/RI byly analyzovány vybrané sacharidy. Ve všech výrobcích bylo vysoké zastoupení laktosy, nejvíce ve výrobcích Sunar. Výrobky Nestlé obsahovaly nejvíce glukosy. Výrobky od značky Hami byly nejvíce bohaté na sacharosu.
Zastřešení objektu Mateřské školy v Moravanech
Procházková, Šárka ; Pražáková, Jana (oponent) ; Mohapl, Martin (vedoucí práce)
Obsahem této práce je řešení technologické etapy zastřešení objektu Mateřské školy v Moravanech. Střecha je navržena jako jednoplášťová plochá střecha s klasickým pořadím vrstev, se spádem do středu objektu. V technologickém předpisu je uveden detailní postup provádění nosné ocelové konstrukce a opláštění střechy. Práce obsahuje technickou zprávu objektu, návrh zařízení staveniště, návrh vhodných strojů a mechanismů potřebných pro danou etapu, dále řeší širší vztahy dopravních tras na staveniště a bezpečnost a ochranu zdraví při práci. K etapě zastřešení objektu je zpracován kontrolní a zkušební plán, rozpočet a časový harmonogram.
Stavebně technologické řešení železobetonové skeletové konstrukce komerčního objektu ve Zlíně
Prokop, Ondřej ; Pražáková, Jana (oponent) ; Mohapl, Martin (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá stavebně technologickým řešením skeletové konstrukce komerčního objektu ve Zlíně. Jedná se o čtyřpodlažní nepodsklepenou budovu. Skeletová konstrukce je tvořena železobetonovým monolitickým skeletem a ocelovými sloupy. Objekt bude sloužit jako školicí středisko a sídlo ředitelství firmy Technodat s.r.o. V rámci jiného zadání je proveden návrh bednění stropů v programu ELPOS, který byl zapůjčen od společnosti PERI s.r.o.
Provádění obvodového pláště bytového domu ve Zlíně
Ptáček, Zdeněk ; Pražáková, Jana (oponent) ; Mohapl, Martin (vedoucí práce)
Předmětem této bakalářské práce je řešení technologické etapy provádění zateplení bytového domu ve Zlíně. Součástí práce bude oprava balkonů a zateplení obvodového pláště kontaktním zateplovacím systémem od firmy Weber za použití kamenné vlny a polystyrenu.
Řízení subdodávek ve stavebním podniku
Horáková, Kateřina ; Pražáková, Jana (oponent) ; Waldhans, Miloš (vedoucí práce)
Tato práce popisuje řízení subdodávek ve stavebním podniku. V teoretické části se zabývá tato práce výkladem termínů projektové řízení a organizace projektu. Následuje praktická část, kde je představena stavební firma a její systém zpracování výběru subdodavatelské firmy. Tuto část práce doplňuje konkrétní stavební zakázka. Poslední částí je vyhodnocení stávajícího systému stavební firmy a jeho případné vylepšení.
Dopad vkladu podniku a přeměn obchodních společností na velikost a strukturu vlastního kapitálu
Pražáková, Jana ; Vomáčková, Hana (vedoucí práce) ; Dvořáková, Dana (oponent)
Práce se zabývá dopady do vlastního kapitálu, které způsobují některé vybrané transakce s podnikem (vklad podniku, fúze, převod jmění na společníka). Základem je vysvětlení podstaty a obsahu vlastního kapitálu. Dále jsou z hlediska právního, účetního a daňového vymezeny jednotlivé transakce s podnikem. Zvláštní pozornost je věnována problematice oceňování, která je postupně vysvětlována v průběhu celé práce. Použití jednotlivých oceňovacích bází má totiž zásadní dopad na velikost a strukturu vlastního kapitálu.
Vlastní kapitál v obchodní společnosti, Česká republika versus Slovenská republika
Pražáková, Jana ; Mejzlík, Ladislav (vedoucí práce)
Tato práce rozebírá vlastní kapitál z pohledu dvou zemí České a Slovenské republiky, a to jak z hlediska účetního, tak z hlediska legislativního. Je zde vysvětlen účel a použití jednotlivých položek vlastního kapitálu. Závěrečná kapitola přináší shrnutí podobností a odlišností mezi oběma státy a jejich vyhodnocení.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 29 záznamů.   začátekpředchozí20 - 29  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
1 Pražáková, Julie
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.