Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 141 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Franchising jako forma vstupu na trh
Šebestová, Martina ; Filipová, Vladimíra (vedoucí práce) ; Turnerová, Lenka (oponent)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu franchising jako forma vstupu na trh. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je zaměřena na obecnou teorii franchisingu (definice, druhy franchisingu, výhody a nevýhody, historie franchisingu, apod.). Druhá kapitola je věnována aplikaci franchisingu v konkrétní firmě accor hotels, kde představuji značku ibis hotels a její působení ve světě. Ve třetí kapitole popisuji a představuji úspěšně se rozvíjející hotelovou společnost na českém trhu, zvýraznění výhod a nevýhod tohoto franchisingového konceptu.
Strategy of the market entrance
Kiseľová, Zuzana ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Drozen, František (oponent)
Diplomová práce řeší náležitosti strategie vstupu na vídeňský trh. Cílem bylo zjistit, jestli má česká společnost pietro filipi šanci uspět na tak saturovaném trhu, a když má, tak za jakých okolností. Práce je rozdělena do pěti kapitol, kde v každé z nich je zahrnutá všeobecná teorie týkající se vstupu na zahraniční trhy a za ní následuje aplikace těchto teoretických poznatků přímo na praxi a tehdy je okamžitě aplikovaná na konkrétní příklad. V téhle práci dospějeme k dvěma závěrům. A to, že pietro filipi se vstup kvůli financím neoplatí a mělo by se například zaměřit více na trhy střední a východní Evropy, anebo při neomezených finančních zdrojích se může pietro filipi pokusit investovat do otevření a provozu prodejny ve Vídni, i když jsme zdůraznili, že by to mohl být risk. Pro pietro filipi to znamená zvážit svoje možnosti a rozhodnout se podle vztahu k riziku a disponibilních finančních zdrojů, jestli otevře prodejnu ve Vídni, anebo v některém ze státu východní a střední Evropy.
Biopotraviny a jejich postavení na českém trhu
Hojerová, Eliška ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Drozen, František (oponent)
Diplomová práce v první části definuje pojem biopotraviny a blíže se věnuje ekologickému zemědělství - tedy systému, ze kterého biopotraviny pocházejí. V druhé části práce pojednává o přínosech biopotravin pro spotřebitele a hledá motivy spotřebitelů k jejich koupi. V kapitole třetí a čtvrté je věnována pozornost konkrétnímu způsobu značení a možnostem jeho zlepšení. Mimo jiné jsou představeny i ostatní spotřebitelské značky a je přiblížen současný stav na trhu s biopotravinami. Pro získání aktuálního přehledu o šíři sortimentu biopotravin a jejich dostupnosti je v rámci poslední části práce proveden průzkum na vybraných místech prodeje.
Změna stávající strategie rozvoje firmy Hennlich
Šumerová, Iva ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Drozen, František (oponent)
Tato práce řeší problematiku organizování z globálního pohledu. Zaměřuje na pojmy z oblasti organizování. Modeluje možná organizační schémata, definuje typy strategií, zmiňuje současné trendy v organizačních strukturách a částečně čtenáři přibližuje i právnické hledisko spojené s organizování a tvorbou organizačních struktur.
Franchising jako metoda vstupu na trh
Smejkal, Martin ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Průša, Přemysl (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá franchisingem jako metodou vstupu na trh. Cílem této práce je analýza franchisingu jako formy kooperace z teoretického i praktického hlediska. První kapitola se zabývá franchisingem z teoretického hlediska. Součástí této kapitoly je definice franchisingu, historie franchisingu, rozdělění franchisingu na základě předmětu podnikání apod. Druhá kapitola se zabývá problematikou založení franchisového podniku. V této kapitole popisuji proces založení franchisového systému se zaměřením na pilotní provoz, výběr franchisantů a vytvoření franchisového konceptu. Ve třetí kapitole popisuji jednotlivé výhody a nevýhody podnikání na bázi franchisingu pro franchisora i franchisanta. Čtvtá kapitola se zabývá historickým vývojem franchisingu v České republice. V páté kapitole jsem se zabýval kompletním rozborem franchisového systému předního českého konceptu v oboru gastronomie, Švejk restaurant.
Franchising jako metoda vstupu na trh
Vargovčíková, Lucie ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Drozen, František (oponent)
Tématem předkládané bakalářské práce je Franchising jako metoda vstupu na trh. První část této bakalářské práce pojednává o charakteristických znacích franchisingu např. o definici a o jeho výhodách a nevýhodách pro obě zúčastněné strany. Potom je zde také uvedená současná situace franchisingu v České republice. Druhá část se zabývá vstupem na trh metodou franchisingu. V této části je především zmíněna franchisová smlouva, jak založit franchisový podnik, co je k založení potřeba a jakými způsoby mohou franchisové systémy expandovat. Možnosti financování franchisingu uzavírají druhou část. Třetí část je věnována franchisingu v konkrétní firmě, kterou je HaGaimpex s.r.o. vlastnící franchisu Etam Lingerie. Dále je představena historie značky Etam Lingerie a fungování systému. Potom jsou v této části rozebrány prodejní techniky a budoucí zákaznický systém, jejich zhodnocení a návrhy na zlepšení. Jako poslední je provedena SWOT analýza.
Franchising jako metoda vstupu na trh
Knapová, Monika ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Drozen, František (oponent)
Tato práce popisuje franchising jako metodu vstupu na trh. V první části jsou definovány základní pojmy, historie franchisingu, výhody a nevýhody pro jednotlivé subjekty, je popsán proces zavádění franchisingu a jeho vývoj v České republice. V druhé části je zkoumán bankovní systém UniCredit Bank.
Franchising jako metoda vstupu na trh
Sedláčková, Nina ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Drozen, František (oponent)
Tématem této bakalářské práce je problematika franchisingu. Cílem bylo teoreticky vymezit tuto formu vstupu na trh, analyzovat vztah mezi master-franchisantem a franchisanty v rámci Evropy ve společnosti The Little Gym a posoudit vhodnost franchisingu pro tento koncept. Práce je rozdělena do 3 částí. První je věnována charakteristice franchisingu, jeho výhodám a nevýhodám. Další část je zaměřena na zakládání franchisingového podniku, na smlouvu a příručky a poslední část se věnuje použití franchisingu v praxi. Součástí práce jsou i doporučení pro lepší rozvoj této franchisingové sítě.
Biopotraviny a jejich postavení v současném retailingu
Kubíková, Klára ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Drozen, František (oponent)
Bakalářská práce se zabývá biopotravinami a jejich postavením v současném retailingu. Cílem práce je informovat o tom, jaké postavení mají biopotraviny na českém trhu potravin v současnosti a ukázat postavení biopotravin na příkladu konkrétního maloobchodního řetězce (Billa, s.r.o.). První část práce se zabývá teoretickými východisky. Druhá část popisuje současnou situaci na trhu biopotravin v České republice a obsahuje tabulkový přehled maloobchodních řetězců a jejich nabídku biopotravin. Dále představuje společnost Billa, s.r.o. a zabývá se postavením biopotravin v tomto řetězci. V poslední části práce jsou prezentovány výsledky získané pomocí vlastního šetření metodou dotazování, na jejichž základě byly vyvozeny závěry a navrženy oblasti vyžadující větší pozornost v rámci postavení biopotravin ve společnosti Billa, s.r.o.
Motivace zaměstnanců a zaměstnanecké benefity
Haninger, David ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Odehnalová, Jitka (oponent)
Bakalářská práce zkoumá problematiku motivace zaměstnanců a zaměstnaneckých benefitů. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy a představeny významné teorie, zabývající se motivací. Dále je tato část práce věnována problematice zaměstnaneckých benefitů, zejména jejich významu a výčtu v součastnosti používaných zaměstnaneckých výhod. V praktické části bakalářské práce jsou analyzovány a porovnány zaměstnanecké benefity užívané ve dvou společnost, reprezentujících státní a soukromou sféru, a jejich vliv na motivaci zaměstnanců. Součástí práce je také dotazník použitý při výzkumu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 141 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.