Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 

Warning: Requested record does not seem to exist.
Znalosti pacientů o vědecké a alternativní dietologii, funkčních potravinách v ČR
Weidenthalerová, Edita ; Svačina, Štěpán (vedoucí práce) ; Vysoká, Lenka (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou znalostí pacientů o alternativní a vědecké dietologii. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část pojednává o dietologii jak z hlediska všeobecně známé a rozšířené racionální stravy, tak z hlediska alternativních výživových směrů. Dále jsou zde rozebrány funkční potraviny, některé jejich účinné složky a přínos pro zdraví. Praktická část se pokouší ověřit předem dané hypotézy týkající se znalostí pacientů léčících se převážně pro obezitu či Diabetes Mellitus o racionální výživě a o alternativním stravování. Zahrnuje i jejich zkušenosti s užíváním potravních doplňků nebo léků určených převážně k léčbě uvedených nemocí. Data byla sbírána pomocí dotazníků. Vyhodnocené výsledky jsou znázorněny v grafech. Ze získaných výsledků vyšlo najevo, že většina dotazovaných pacientů má s užíváním potravních doplňků doporučených při těchto onemocněních větší zkušenosti, než s farmakoterapií rovněž určenou při těchto onemocněních. Často si však nemyslí, že by jim takovéto druhy přípravků či léků pomohly. Teoretické znalosti týkající se alternativní dietologie byly dobré, přestože s takovýmto směrem ve výživě neměla většina pacientů osobní zkušenosti. Cílem práce je všeobecně zdůraznit, že vhodnou stravou lze mnoha chorobám předcházet. Klíčová...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.