Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 159 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Optimalizace výroby podniku s využitím nákladových funkcí
Vašíčková, Lucie
Diplomová práce se zabývá problematikou optimalizace výroby konkrétního průmyslového podniku, Armaturka Vranová Lhota, a.s., s využitím nákladových a příjmových funkcí u třech analyzovaných průmyslových armatur. V literární části jsou uvedena základní teoreticko-metodologická východiska k dané problematice včetně definic nezbytných pojmů. Důraz je zde kladen na vymezení nákladových funkcí a klasifikaci nákladů, funkce příjmů a optimální velikosti výstupu firmy v krátkém období. V této části jsou rovněž popsány používané ekonometrické modely. Praktická část je zaměřena na sestavení jednotlivých modelů u analyzovaných výrobků. Na základě vytvořených ekonometrických modelů, respektive jejich přírůstkových charakteristik, byla provedena optimalizace výroby. V závěru práce jsou dosažené výsledky v rámci jednotlivých výrob porovnány se skutečně realizovanou hodnotou produkce průmyslových armatur.
Produkce pšenice seté v odlišných agroekologických podmínkách
Čermáková, Eliška
V první části práce „Produkce pšenice seté v odlišných agroekologických podmínkách“ je popsán vztah mezi faktory prostředí a výnosotvorným procesem pšenice. Součástí tohoto celku je stručné popsání vhodných podmínek k pěstování pšenice seté. V období 2006–2020 byl v experimentální části sledován vývoj cen půdy a vývoj cen pšenice v České republice. Za pomoci dat Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského bylo zpracováno grafické zobrazení výnosů zrna pšenice na vybraných zkušebních stanicích, reprezentujících hlavní produkční oblasti pšenice v České republice v dlouhodobém období. Součástí této části je zhodnocení a porovnání vlivů prostředí (lokalita, ročník) na výnosy pšenice seté. Získáním údajů o sezónních výnosech zrna a cenách pšenice v České republice a ve světě byl vypočítán koeficient determinace pro posouzení těsnosti vztahů mezi výnosy a produkcí pšenice a její cenou. V poslední části byla zpracována podniková studie, kde s využitím reálných dat podniku byla provedena analýza bodu zvratu u této komodity.
Řízení nákladů v podniku MOOD International, s. r. o.
Josefi, Pavlína
Josefi, P., Řízení nákladů v podniku MOOD International, s.r.o., bakalářská práce. Mendelova univerzita v Brně, 2017. Bakalářská práce se zabývá problematikou nákladů a jejich řízením ve vybrané společnosti. Práce je rozdělena na dvě části. První část je teoretická a jsou zde uvedeny základní pojmy, které se týkají nákladů, jejich členění a řízení. První část je zpracována na základě dostupné odborné české i zahraniční literatury. Druhá část je praktická. V úvodu této části je charakteristika společnosti. Dále jsou zde uvedeny základní ekonomické ukazatele, druhové členění nákladů, fixní a variabilní náklady, bod zvratu a jako poslední je hodnocena finanční situace společnosti pomocí ukazatelů. Nakonec jsou shrnuty veškeré výsledky a jsou navržena doporučení pro společnost.
Studie proveditelnosti vybrané aktivity / produktu
Pekař, Šimon ; Marciánová, Pavla (oponent) ; Pirožek, Petr (vedoucí práce)
Hlavním tématem této bakalářské práce je zpracování studie proveditelnosti pro novou stolní hru, tak aby práce uvedla podklady pro realizování, případně zamítnutí tohoto podnikatelského záměru. Práce se zaměřuje na tři části. Výrobní část, která navrhuje ideální metody výroby, dle požadavků produktu a nákladů. Ve druhé části se práce zaměří na analýzu vnějšího prostředí pomocí analýz trhu, cílové skupiny, PESTLE či Porterova modelu pěti sil. Závěrečná část zhodnocuje ekonomickou výhodnost projektu. Zde je zpracován marketingový mix produktu, analýza bodu zvratu, analýza návratnosti ROI a analýza SWOT. Tyto analýzy pracují s informacemi z analýz vnitřního a vnějšího prostředí. Nakonec je zpracována rozvaha a výkaz zisků a ztrát.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 159 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.