Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 88 záznamů.  začátekpředchozí79 - 88  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Nové technologické postupy při využití rybího separátu
TOMEČEK, Ondřej
Nové rybí produkty na trhu a metody kvalitního senzorického hodnocení jsou stále velmi důležitou součástí obchodní strategie. Po zabití a vyfiletování ryby nastává problém s využitím zbylých částí rybího těla. Řešením tohoto problému je rybí separát, který je vhodný pro vývoj nových rybích produktu (např. rybí párky). Tyto rybí produkty jsou poté senzoricky hodnoceny. Existují různé metody pro hodnocení smyslového profilu vybraného rybího produktu a ty jsou prováděny bud strojově nebo subjektivním míněním vyučených expertu. Změny smyslového hodnocení (vůně, chuť, pachuť, konzistence) jsou považovány za formy kvalitativních kritérií. Rybí maso, hlavně to sladkovodních ryb, je typ zboží, jež by melo být doporučováno a u kterého se zdá, že bude mít na trhu dobrou perspektivu. Proto zvládnutí těchto metod a samozřejmě jejich následující aplikace, je velmi důležité pro poptávku po rybím mase.
Senzorické hodnocení vybraného druhu masného výrobku v závislosti na výrobci.
VLČEK, Jiří
Diplomová práce popisuje problematiku senzorického hodnocení potravin a potravinářských produktů, konkrétně senzorické hodnocení vybraného druhu masného produktu v závislosti na výrobci. Pro senzorické hodnocení byl vybrán trvanlivý sálám Vysočina, a to z důvodu jeho velké obliby u českých spotřebitelů. Do testování bylo zařazeno šest náhodně vybraných výrobců. Hodnocení se uskutečnilo v laboratořích Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity. Samotné testování provedlo 58 hodnotitelů z řad studentů a pracovníků Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity. Pro senzorické hodnocení byla použita metoda pořadové zkoušky, kdy každý z hodnotitelů obdržel jeden vzorek od každého výrobce a měl za úkol seřadit vzorky podle klesající jakosti. Podle součtu pořadí bylo stanoveno pořadí: 1. Vysočina Hodice, 2. MP Krásno, 3. Maso Planá, 4. Kostelecké uzeniny, 5. KMOTR ? Masna Kroměříž a 6. Masna Příbram. Pro zjištění průkaznosti rozdílů mezi hodnocenými vzorky se postupovalo metodou podle Friedmana. Výsledná hodnota ukázala, že mezi hodnocenými vzorky na hladině pravděpodobnosti 99 % průkazné rozdíly existují.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 88 záznamů.   začátekpředchozí79 - 88  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.