| |
|
Výroba hřídele pro pohon zemědělského stroje
Tenora, Tomáš ; Prokop, Jaroslav (oponent) ; Píška, Miroslav (vedoucí práce)
Předmětem zadané bakalářské práce je analýza technologie výroby hřídele pro pohon zemědělského stroje. Po rozboru technické dokumentace práce obsahuje analýzu stávající výroby v podmínkách firmy. Vlastním cílem bakalářské práce je navržení technologie zadané součástky z hlediska efektivnější výroby, která obsahuje celkem šest alternativních technologií. Dílčí varianty jsou propočteny a graficky znázorněny. Pro inovaci výroby jsou doporučeny varianty využití vícestrojové obsluhy, změny obráběcích nástrojů a změna technologického postupu, při kterých se dosahují významné úspory výrobních nákladů.
|
| |
|
Řešení technologie součásti "čelist laparoskopického nástroje" na CNC stroji
Pospíchal, Oldřich ; Sedlák, Josef (oponent) ; Kalivoda, Milan (vedoucí práce)
Bakalářská práce předkládající návrh výroby součásti laparoskopického nástroje třískovým obráběním na CNC stroji. Na základě posouzení součásti z konstrukčního, technologického a materiálového hlediska, je vypracován technologický postup výroby, zpracována technologická dokumentace, sestaven a následně ověřen NC program pro CNC obráběcí centrum. Práce porovnává ruční a automatizované programování, hodnotí vlastní výrobu čelistí a posuzuje možnou měsíční výrobnost jednoho stroje.
|
| |
| |
|
Stříhání součástí s vyšší přesností
Varjan, Matúš ; Matušková, Jarmila (oponent) ; Žák, Ladislav (vedoucí práce)
Projekt vypracovaný v rámci bakalárskeho štúdia oboru B2307-00 predkladá návrh technológie výroby účiastky, výstrižku, strihaním z konštrukčného nelegovaného ocežového plechu 12010. Na základe literárnej štúdie problematiky presného strihania a výpočtov bolo navrhnuté strihanie v nástroji určenom pre presné strihanie s obvodovou hranou. Nástroj má pohyblivý strižník a pevnú prítlačnú dosku. Nástroj je konštruovaný pre umiestnenie v trojčinnom lise SCHMID HSR 100, s nominálnou silou 1000 kN.
|
|
Vliv systému HACCP na kvalitu masných výrobků
KOCINOVÁ, Marie
V této diplomové práci byla provedena podrobná analýza celého systému HACCP ve firmě Libor Novák výroba masa, uzenin a specialit. Systém HACCP v uvedené firmě byl porovnán s dostupnými literárními poznatky a byly navrženy některé změny systému v počtu kontrolních kritických bodů a v systému prováděné kontroly. Byly navrženy nové výrobní diagramy dvou vybraných skupin výrobků (uzená masa, uzená masa z komína a vařená výroba). U obou výrob byla provedena nová analýza nebezpečí a nově stanoveny kontrolní kritické body a kontrolní body. U nově navržených kontrolních bodů byly stanoveny i možné změny vzniku nebezpečí a z toho plynoucí monitoring a nápravná opatření. Protože se systém HACCP ve firmě za posledních 10 let dobře vyvíjel a stabilizoval, bylo navrženo snížení počtu kontrolních kritických bodů. Systém HACCP probíhá neustálým vývojem a je nutno je neustále přizpůsobovat výrobním a pracovním postupům. Proto tyto nově navržené změny mohou platit jen do té doby, dokud se nezmění cokoli v technologiích výroby.
|
| |
| |