Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 61 záznamů.  začátekpředchozí31 - 40dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Výroční zpráva VÚPP za rok 2010
VÚPP
Výroční zpráva o činnosti, projektech a hospodaření Výzkumného ústavu potravinářského Praha za rok 2010.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Výroční zpráva VÚPP za rok 2009
VÚPP
Výroční zpráva o činnosti, projektech a hospodaření Výzkumného ústavu potravinářského Praha za rok 2009.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Výroční zpráva VÚPP za rok 2008
VÚPP
Výroční zpráva o činnosti, projektech a hospodaření Výzkumného ústavu potravinářského Praha za rok 2008.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Výroční zpráva VÚPP za rok 2007
VÚPP
Výroční zpráva o činnosti, projektech a hospodaření Výzkumného ústavu potravinářského Praha za rok 2007.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Výroční zpráva VÚPP za rok 2006
VÚPP
Výroční zpráva o činnosti, projektech a hospodaření Výzkumného ústavu potravinářského Praha za rok 2006.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Čerpadla pro chemický a potravinářský průmysl a jejich vlastnosti
Malíková, Veronika ; Baláš, Marek (oponent) ; Škorpík, Jiří (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá čerpadly používanými v chemickém a potravinářském průmyslu. Tato čerpadla musí své specifické vlastnosti. První část práce je zaměřena na problematiku čerpadel v daném průmyslu, princip čerpadel, možné nepříznivé jevy a požadavky kladené na čerpadla v potravinářském nebo chemickém průmyslu. V druhé části je popsána aplikace čerpadla v technologickém celku a jeho vlastnosti.
Vazba mezi produktivitou práce a konkurenceschopností podniků
ZEMAN, Radek
Cílem této práce je posoudit vazbu mezi produktivitou práce a konkurenceschopností podniků. Nezbytnou podmínkou je nejdříve určit vhodné ukazatele měřící konkurenceschopnost. Vazba je zkoumána u malých a středních podniků působících ve zpracovatelském průmyslu, konkrétně v oddíle CZ-NACE 10. Výroba potravinářských výrobků. Nejdříve je provedena analýza vývoje produktivity práce a zvolených ukazatelů měřících konkurenceschopnost, konkrétně se jedná o ukazatele rentability tržeb (ROS) a aktiv (ROA), běžné likvidity a indexu IN05. Poté je za pomoci korelační a regresní analýzy zjišťován vztah mezi produktivitou práce a konkurenceschopností měřenou pomocí zvolených ukazatelů. Z výsledků byl zjištěn významný pozitivní vztah mezi produktivitou práce a ukazateli ROA a ROS. Malé a střední podniky působící v potravinářském průmyslu tak mohou prostřednictvím zvyšování produktivity práce zvyšovat hodnoty ukazatelů rentability ROA a ROS, a tím také zvyšovat svou konkurenceschopnost. Tyto ukazatele se rovněž projevily jako vhodný nástroj pro měření konkurenceschopnosti podniku, zejména pak v potravinářském průmyslu ČR. U běžné likvidity a indexu IN05 se vazba s produktivitou práce nepodařila blíže vysvětlit.
Obchodní model podniku v éře Průmyslu 4.0
Nohejl, Vít ; Martínez, Felipe (vedoucí práce) ; Jirsák, Petr (oponent)
Průmysl 4.0 je označení pro současný trend automatizace výroby a rostoucí digitalizace širokého spektra činností. Tento trend s sebou přináší revoluci ve výrobě, ale i stinné stránky, které se projeví změnami na trhu práce. Práce přibližuje čtenáři pojmy čtvrtá průmyslové revoluce a Průmysl 4.0. Dále umožňuje pochopit specifické charakteristiky obchodních modelů v digitální společnosti a objasňuje teorii zralostních modelů. Ty slouží jako základ posouzení úrovně vyspělosti společnosti ve vztahu k Průmyslu 4.0. Ve druhé polovině práce je navrženo vylepšení obchodního modelu potravinářské společnosti. Pro tento účel je analyzována oblast výroby a související procesy a provedeno hodnocení současného stavu dle předpokladů Průmyslu 4.0. Na základě tohoto hodnocení jsou následně vybrány problematické oblasti a navrženo jejich konkrétní zlepšení. Dále je v práci obsažen návrh konkrétních kroků, které společnost musí podniknout, aby se kvalitně a včas připravila na Průmyslu 4.0. a využila jeho výhod.
Bezpečnost práce s elektronickými daty v průmyslových podnicích
Žáčková, Eliška ; Šisler, Vít (vedoucí práce) ; Souček, Martin (oponent)
Diplomová práce "Bezpečnost práce s elektronickými datyv průmyslových podnicích" si klade za cíl charakterizovat základní termínyvztahující se k této oblasti a s jejich pomocí pak dále analyzovatmožnost řešení dané problematiky ve vybraném průmyslovém podniku v Českérepublice skrze metodu kvalitativního výzkumu, kterou je případová studie. V teoretické části jsou nastíněny pojmy, kterými jsou informace,data, znalosti, kyberprostor, podnikové informační systémy, počítačová kriminalita a kyberterorismus. Z tohoto oddílu vychází část praktická, která detailně rozebírá výchozí stav podniku z odvětví potravinářského průmyslu a v něm následnou implementaci systému pro řízení a správu digitálního firemního obsahu jako možné řešení problematiky bezpečnosti práce s elektronickými daty.
Změny v rozmístění pivovarů v Česku 1918-2010
Vonička, Martin ; Jeleček, Leoš (vedoucí práce) ; Vágner, Jiří (oponent)
Jméno a příjmení autora: Martin Vonička Název bakalářské práce: Změny v rozmístění pivovarů Česka 1918-2010 Název v angličtině: Changes in the location of breweries in the Czech Republic 1918-2010 Studijní obor: Geografie a kartografie Vedoucí práce: doc. RNDr. Leoš Jeleček, CSc. Rok obhajoby: 2013 Abstrakt Pivovarnický průmysl má v Česku dlouholetou tradici a české pivo ve světě prvotřídní ohlas. Tato bakalářská práce zkoumá tento průmysl z geografického hlediska. Zabývá se změnami v rozmístění pivovarů v Česku od vzniku Československa v roce 1918 do současnosti. Základem práce jsou autorem digitalizovaná data o existenci pivovarů, která jsou v práci kartograficky znázorněná. Pomocí těchto map a dostupné literatury je poté prováděna analýza. Součástí práce je také souhrn nejdůležitějších milníků v historii hospodářství, průmyslu a na závěr je odhadována blízká budoucnost situace v pivovarnictví. Klíčová slova: průmysl, pivovarnictví, pivovar, rozmístění, historie

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 61 záznamů.   začátekpředchozí31 - 40dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.