Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 127 záznamů.  začátekpředchozí118 - 127  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv vybraných parametrů na kvalitu masných výrobků
ROUŠAL, Jiří
Tato diplomová práce se zabývá senzorickou analýzou vybraných druhů trvanlivých masných výrobků v závislosti na technologii výroby. Jejím cílem je pomocí senzorického hodnocení a poté statistického vyhodnocení porovnat, který z těchto druhů výrobků je hodnotiteli, potažmo spotřebiteli více preferován. Teoretická část práce shrnuje poznatky ze senzorické analýzy potravin včetně jejích podmínek a statistického vyhodnocení, smyslové vnímání obecně a technologii výroby trvanlivých masných výrobků. V praktické části je popsána použitá metoda a výsledky provedené hedonické zkoušky. V práci byly k hodnocení použity vzorky trvanlivých masných výrobků předních tuzemských producentů trvanlivých masných výrobků běžně distribuovaných a dostupných v obchodní síti ČR.
BIOMASA JAKO ZÁKLADNÍ SUROVINA PRO VÝROBU PALIV A ENERGIE
HUBAČ, Tomáš
V dnešní době, s ubývajícími fosilními palivy, je nezbytné najít nový zdroj energie. Jednou z jistě zajímavých možností je využívat biomasu. Energii z ní lze získávat mnoha způsoby. Známe tři směry. Termochemickou konverzi, která zahrnuje spalování, zplynování a pyrolýzu. Biochemickou konverzi, která zahrnuje anaerobní fermentaci, aerobní fermentaci a alkoholovou fermentaci. Poslední možností je fyzikálně-chemická konverze, která obsahuje esterifikaci. Následně získaná biopaliva dělíme na I. II. a III. generaci dle způsobu získávání a zdrojů. Alternativně získaná biopaliva se vyrovnají a někdy i předčí ta fosilní. Biopaliva mají základní rozdělení na kapalná (bioetanol, bio-olej, atd.), pevná (dřevní pelety, brikety, atd.) a plynná (bioplyn, dřevoplyn, atd.). Je však nutno zmínit potřebu zefektivňování stávajících technologií a vývoj nových ekonomičtějších a ekologičtějších postupů.
Mechanizace intenzivních kompostovacích technologií.
HLAVINKA, Pavel
Tato bakalářská práce se zabývá intenzivní kompostovací technologií a vznikem bioplynu z biologicky rozložitelného odpadu. V teoretické části je popisováno kompostování v pásových hromadách a na volné ploše. Dále je popsáno rozdělení bioplynové technologie a bioplynových stanic s veškerým zařízením s tím souvisejícím. Bioplyn je hlavní produkcí anaerobní digesce. O podmínkách souvisejících se vznikem bioplynu, jako např. stálá teplota, pH a přítomnost nutrientů je pojednáváno dále. Praktická část se věnuje popisu bioplynové stanice AGRO?Otročín, a.s., je zmiňována technologie zde používaná a popisuje jednotlivé části bioplynové stanice s konkrétními hodnotami a údaji. Následně je popisována základní charakteristika kogenerační jednotky a měřená zvuková hladina zde uváděného zařízení.
Návrh technologického souboru zařízení pro produkci biolihu s roční kapacitou do 500 000 litrů.
SLANINKA, Milan
Tato bakalářská práce se zabývá produkcí biolihu pro palivářské účely. V první teoretické části je popsán způsob výroby biolihu z běžně pěstovaných obilovin. Zdroje a vlastnosti materiálů, z kterých je možné biolíh vyrobit, zátěž výroby biolihu legislativou. Druhá část práce obsahuje návrh vlastního technologického souboru zařízení pro produkci biolihu s danou roční kapacitou výroby.
Navrhněte technologický soubor výroben bioetanolu s produkcí 500 až 2000 t za rok.
HOUDEK, Matěj
Práce se zabývá výrobou bioetanolu s produkcí 500 až 2000 t etanolu za rok. Teoretická část obsahuje popis procesu výroby bioetanolu z běžně dostupných surovin, způsoby výroby bioetanolu a zátěž legislativními předpisy a směrnicemi. Praktická část obsahuje konkrétní návrh výrobny bioetanolu s produkcí 2000 t etanolu za rok.
Faktory ovlivňující kvalitu a výživnou hodnodu siláží z travních porostů
NOVOTNÝ, Jaroslav
V práci jsou vyhodnoceny faktory ovlivňující kvalitu a výživnou hodnotu zavadlých travních siláží. Vzorky travních siláží byly odebrány v provozních podmínkách u prvních sečí. Byly vytvořeny tři skupiny po 12 vzorcích. První skupina byla kontrolní, bez použití konzervačních prostředků. Do druhé skupiny byly zařazeny siláže ošetřené bakteriálními přípravky. Do třetí skupiny byly zařazeny siláže ošetřené bakteriálně enzymatickými aditivy. Byly zjištěny statisticky významné rozdíly v obsahu kyseliny mléčné (P < 0,05) a u hodnot stupně proteolýzy (P < 0,05) mezi kontrolní skupinou bez použití silážních aditiv a skupinou, kde byla použita bakteriální a bakteriálně enzymatická aditiva.
Senzorické hodnocení trvanlivého masného výrobku v závislosti na technologii výroby.
TÁBOR, Rudolf
Tato diplomová práce se zabývá senzorickou analýzou vybraných druhů trvanlivých masných výrobků v závislosti na technologii výroby. Jejím cílem je pomocí senzorického hodnocení a poté statistického vyhodnocení porovnat fermentovaný trvanlivý masný výrobek vyrobený bez přidání startovacích kultur s fermentovaným trvanlivým masným výrobkem s přidáním startovacích kultur a určit, který z těchto druhů výrobků je hodnotiteli, potažmo spotřebiteli více preferován. Teoretická část práce shrnuje poznatky ze senzorické analýzy potravin včetně jejích podmínek a statistického vyhodnocení, smyslové vnímání obecně a technologii výroby fermentovaných trvanlivých masných výrobků. V praktické části je popsána použitá metoda a výsledky provedené párové preferenční zkoušky. V práci byly k hodnocení použity vzorky trvanlivých masných výrobků předního tuzemského producenta trvanlivých masných výrobků běžně distribuovaných a dostupných v obchodní síti ČR.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 127 záznamů.   začátekpředchozí118 - 127  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.