Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 15 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Sója ve výživě hospodářských zvířat
Burianová, Kateřina
Bakalářská práce je zaměřena na sóju z hlediska výživy hospodářských zvířat. Teoretická část obsahuje literární rešerši, ve které je popsána obecná charakteristika sóji a její využití v krmivářství. Také charakterizuje nejvýznamnější výrobky, vyrobené ze sóji pro krmivářský průmysl. Konec teoretické části je zaměřen na GMO sóju. V další části se práce zabývá vývojem osevních ploch i produkcí a cenovým vývojem.
Návrh strategie rozvoje zemědělského podniku
Burianová, Kateřina
Diplomová práce je zaměřena na možný budoucí rozvoj vybraného zemědělského podniku. Práce je členěna na teoretickou část, metodiku a vlastní práci. V teoretické části je vymezena podstatná terminologie, která popisuje zemědělství, agrobyznys a agrární sektor. Vlastní práce obsahuje základní informace o vybraném zemědělském podniku a je zpracována analýza vnějšího a vnitřního prostředí, ze které byla následně sestavena SWOT matice. Součástí vlastní práce je také finanční analýza - analýza poměrových ukazatelů za roky 2016 - 2018. V závěru byly navrhnuty možné strategie, které by podnik mohl využít pro svůj budoucí rozvoj.
Role sociálního pracovníka při asistovaném kontaktu
BURIANOVÁ, Kateřina
Bakalářská práce se zaměřuje na to, jakou roli má sociální pracovník při asistovaných kontaktech, konkrétně těch, které jsou určeny pro rodiče s dětmi během konfliktních rozvodových/rozchodových situacích. Teoretická část vymezuje základní pojmy, které se týkají rozvodu se speciálně vymezenou kapitolou o syndromu zavrženého rodič. Dále je v teoretické části obsažen popis asistovaného kontaktu, ve kterém se přímo zaměřuji na roli sociálního pracovníka při jeho poskytování. V praktické části jsou uvedeny výsledky z výzkumu, který byly získány na základě šetření. Primárním cílem bakalářské práce bylo identifikovat roli sociálního pracovníka při asistovaném kontaktu. K dosažení cíle byla zvolena metoda dotazování a techniky polostrukturovaného rozhovoru. Jako hlavní výzkumnou otázku jsem zvolila: "Jaká je role sociálního pracovníka při asistovaném kontaktu?" Z provedeného výzkumu vyplývá, že sociální pracovník zastává klíčovou roli v podpoře dětí a udržení jejich vtahu s oběma rodiči. Dále výzkum ukazuje, že sociální pracovník aktivně podporuje spolupráci mezi rodiči, také vyplynulo, že sociální pracovník zastává významnou roli ve spolupráci s ostatními aktéry, se kterými dochází k domluvě na realizaci asistovaných kontaktů. Bakalářská práce má potenciál poskytnout rodinám užitečné informace, dovednosti a povzbuzení potřebné k úspěšnému navigování v oblasti asistovaného kontaktu a k posílení rodinných vztahů v době rozsáhlých konfliktů během rozvodu/rozchodu rodičů. A současně může sloužit jako zdroj ucelených informací a názorů pro poskytovatele.
Syndrom tenisového lokte, jeho diagnostika a možnosti léčby
Burianová, Kateřina ; Tětková, Zuzana (vedoucí práce) ; Andrlová, Vendula (oponent)
Loketní kloub je důležitý pro zkracování a prodlužování celé horní končetiny a následně pro obsluhu člověka. Jedná se o kloub složený ze tří kostí: kosti pažní (humerus), loketní (ulna) a vřetenní (radius). Tenisový loket je charakterizovaný úponovou bolestí na laterálním epikondylu humeru. Cíl terapie je odstranění bolesti, terapie zahrnuje hlavně klidový režim, event. přiložení fixace a medikamentózní léčbu, procedury z fyzikální terapie, různé možnosti fyzioterapie a případně operační řešení.
Faktory úspěchu TV kuchařů aneb TV chefs' values
Burianová, Kateřina ; Reifová, Irena (vedoucí práce) ; Baslarová, Iva (oponent)
V akademickém světě je pořadům o vaření věnována jen malá pozornost. Spíše se k tomuto tématu vyjadřují média a široká veřejnost. Jelikož jsou ovšem pořady o vaření velmi rozšířeny, je vhodné se na ně zaměřit i v odborných pracích. Tato diplomová práce se snaží o teoretické zakotvení pořadů o vaření jakožto specifického žánru. V analytické části poté zkoumá jeden z významných aspektů pořadů o vaření - osobnosti kuchařů v nich účinkujících. Nejprve je v práci provedeno teoretické zarámování pořadů o vaření. Práce se věnuje popisu teoretických oborů zabývajících se jídlem a také nastiňuje teorie, které popisují procesy probíhající v současném kulturním diskurzu. Následuje popis reality TV a reality shows. Historie pořadů o vaření sahá k počátkům pravidelného televizního vysílání. Nejvýznamněji v této oblasti zapůsobila až televizní stanice Food Network na konci dvacátého století. Konkrétní významné pořady o vaření ze světové i české produkce jsou přiblíženy v práci také. V práci byl vytvořen nový, unikátní termín - TV chefs' values. Vyjadřuje faktory vlastní televizním kuchařům, které jsou potřebné pro jejich úspěch v televizním prostředí. Tyto faktory vzešly z výzkumu popsaného v analytické části práce a jsou jimi přirozenost kuchařů při účinkování v pořadu, smysl pro humor, láska k jídlu a vzdělání...
Průběh a dlouhodobé efekty animace jako metody práce s dospívajícími
Burianová, Kateřina ; Kohoutek, Tomáš (vedoucí práce) ; Valešová Malecová, Barbara (oponent)
Diplomová práce "Průběh a dlouhodobé efekty animace jako metody práce s dospívajícími" se zabývá otázkami metod práce s ohroženou mládeží v terénu a v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež. Představuje reflexi rozvoje metodiky práce konkrétní organizace na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích v perspektivě šesti let, kdy zde s přestávkou působila i autorka. Tato časová perspektiva umožňuje přispět k posouzení, zda a nakolik se zvolený přístup jeví jako efektivní. Především totiž umožňuje sledovat vývoj životních cest klientů během citlivého období od dospívání na práh dospělosti. Potenciál animace oproti jiným systémům provázení a prevence může spočívat v důrazu na aktivizaci, respektu k životním situacím a potřebám klientů, které jsou do značné míry vývojové, ale v konkrétních individuálních případech i v životě skupin odráží i sociální a psychologické deficity. Fenomenologicky a etnograficky zaměřený výzkum navazuje na předchozí autorskou kvalifikační práci a sleduje vývoj komunity klientů nízkoprahového zařízení pro děti a mládež v souvislosti s podněty pracovníků i se spontánními životními událostmi. Je doplněn rovněž trojicí individuálních případových studií, které ilustrují úspěšné i méně úspěšné působení. V souvislosti se změnami přístupu, způsobenými vnějšími okolnostmi, umožňuje také...
Vliv genocidy ve Rwandě na formování Africké unie
Burianová, Kateřina ; Kučera, Tomáš (vedoucí práce) ; Doboš, Bohumil (oponent)
Genocida ve Rwandě představuje jak na celosvětové, tak regionální úrovni významný historický milník. Události ve Rwandě v roce 1994 měly za následek smrt přibližně milionu lidí a ukázaly, že pasivita mezinárodního společenství vůči probíhající genocidě vedla africké představitele k přesvědčení, že řešení konfliktů na kontinentu je primárně jejich odpovědností. Organizace africké jednoty jakožto klíčová organizace sjednocující africké státy představovala nejlepší institucionální nástroj, který měl zajišťovat bezpečnost na kontinentu. Organizace ovšem čelila řadě problémů, a tak byla v roce 1999 přijata Syrtská deklarace o založení Africké unie, která měla nahradit stávající Organizaci africké jednoty. V roce 2002 se konal první oficiální summit této organizace. Práce zkoumá, do jaké míry rwandská genocida ovlivnila formování Africké unie, především v otázce přístupu k bezpečnosti a pojetí suverenity státu. Ke rwandské genocidě je v práci přistupováno jako k vnějšímu šoku a historickému milníku, který výrazným způsobem ovlivnil uvažování o změně přístupu k řešení konfliktů a konceptu suverenity. Teoretický rámec práce tvoří konstruktivistické pojetí suverenity a vnějšího šoku, které dotváří celkový obraz představovaného tématu. Zjištěním práce je, že navzdory šoku, který rwandská genocida vyvolala,...
Faktory úspěchu TV kuchařů aneb TV chefs' values
Burianová, Kateřina ; Reifová, Irena (vedoucí práce) ; Baslarová, Iva (oponent)
V akademickém světě je pořadům o vaření věnována jen malá pozornost. Spíše se k tomuto tématu vyjadřují média a široká veřejnost. Jelikož jsou ovšem pořady o vaření velmi rozšířeny, je vhodné se na ně zaměřit i v odborných pracích. Tato diplomová práce se snaží o teoretické zakotvení pořadů o vaření jakožto specifického žánru. V analytické části poté zkoumá jeden z významných aspektů pořadů o vaření - osobnosti kuchařů v nich účinkujících. Nejprve je v práci provedeno teoretické zarámování pořadů o vaření. Práce se věnuje popisu teoretických oborů zabývajících se jídlem a také nastiňuje teorie, které popisují procesy probíhající v současném kulturním diskurzu. Následuje popis reality TV a reality shows. Historie pořadů o vaření sahá k počátkům pravidelného televizního vysílání. Nejvýznamněji v této oblasti zapůsobila až televizní stanice Food Network na konci dvacátého století. Konkrétní významné pořady o vaření ze světové i české produkce jsou přiblíženy v práci také. V práci byl vytvořen nový, unikátní termín - TV chefs' values. Vyjadřuje faktory vlastní televizním kuchařům, které jsou potřebné pro jejich úspěch v televizním prostředí. Tyto faktory vzešly z výzkumu popsaného v analytické části práce a jsou jimi přirozenost kuchařů při účinkování v pořadu, smysl pro humor, láska k jídlu a vzdělání...
Syndrom tenisového lokte, jeho diagnostika a možnosti léčby
Burianová, Kateřina ; Tětková, Zuzana (vedoucí práce) ; Andrlová, Vendula (oponent)
Loketní kloub je důležitý pro zkracování a prodlužování celé horní končetiny a následně pro obsluhu člověka. Jedná se o kloub složený ze tří kostí: kosti pažní (humerus), loketní (ulna) a vřetenní (radius). Tenisový loket je charakterizovaný úponovou bolestí na laterálním epikondylu humeru. Cíl terapie je odstranění bolesti, terapie zahrnuje hlavně klidový režim, event. přiložení fixace a medikamentózní léčbu, procedury z fyzikální terapie, různé možnosti fyzioterapie a případně operační řešení.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 15 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.