Original title:
Posouzení vlivu systému řízení kvality v podnikatelském subjektu masného průmyslu na jeho konkurenceschopnost
Translated title:
Examination of quality management system impact on competitive advantage in meat industry company
Authors:
JANOVSKÁ, Petra Document type: Bachelor's theses
Year:
2008
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Cílem bakalářské práce je zhodnocení současného stavu řízení jakosti v potravinářském podniku Maso Planá, a. s. prostřednictvím analýz stávajících systémů řízení jakosti. Na základě zjištěných poznatků je pro podnik navržena optimální strategie k udržení či zlepšení jeho dosavadního postavení na trhu. Navrhuji vytvořit integrovaný systém řízení a to tak, že do současného fungujícího systému managementu jakosti ISO 9001:2001 bude začleněn i systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (Safety management system = SMS) dle OHSAS 18001:1999 a systém řízení vztahu k životnímu prostředí (Environmental management system = EMS) dle ISO 14001:2004.The aim of this thesis is to evaluate the quality management system of the company. On the basis of acquired information I carried out a quality management analysis of the company. On the basis of the results I carried out a new strategy for the company. I prefer implementation integrated management system which supersedes EN ISO 9001:2001, safety management system according to OHSAS 18001:1999 and environmental management system according to ISO 14001:2004. This part of my thesis includes an impact on competitive advantage.
Keywords:
class; integrated management system; meat industry; quality; quality management system; integrovaný systém řízení; jakost; kvalita; masný průmysl; systém řízení jakosti Citation: JANOVSKÁ, Petra. Posouzení vlivu systému řízení kvality v podnikatelském subjektu masného průmyslu na jeho konkurenceschopnost. České Budějovice, 2008. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/9204