Original title:
Optimalizace vybraného dodavatelského řetězce v rámci potravinářského sortimentu
Translated title:
Optimalization of the chosen supply chain in the range of food-processing assortment
Authors:
KOS, Petr Document type: Master’s theses
Year:
2010
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Cílem diplomové práce byla optimalizace vybraného dodavatelského řetězce z hlediska materiálových a informačních toků, deskripce kritických faktorů a návrh opatření pro zajištění optimalizace celého systému z hlediska úrovně logistických služeb a logistických nákladů. Tato diplomová práce je rozdělena do několika částí. V první části jsou ocitovány některé literární prameny týkající se tématu diplomové práce. V druhé části je analyzováno dosavadní fungování podniku z hlediska informačních a materiálových toků. Analyzovány byly materiálové a informační toky uvnitř podniku a mezi podnikem a ostatními články řetězce. Po vyhodnocení výsledků z druhé části jsem se snažil o deskripce kritických faktorů, které jsou třetí částí diplomové práce. Celkem bylo z analýzy vyhodnoceno 10 kritických faktorů. Klíčovou částí jsou potom návrhy a opatření pro odstranění těchto kritických faktorů. The aim of this thesis is the optimalization of chosen supplier chain from the point of view of material and informational flow, description of critical factors and a proposal for optimalization of the whole system from the point of view of logistic service and expenses. This thesis is devided into several parts. In the first part there are quoted some sources dealing with the topic of the thesis. In the second part present company functioning is described from the point of view of informational and material flow. These were analyzed within the conpany as well as between the company and the other parts of the chain. After evaluation of the results from the second part I tried to describe critical factors, which make the third part of the thesis. Ten critical factors were analyzed. The main part of the thesis is made by proposals for removing these critical factors.
Keywords:
consumer; informational flow; logistic chain; logistics; material flow; supplier; dodavatel; informační tok; logistický řetězec; logistika; materiálový tok; odběratel Citation: KOS, Petr. Optimalizace vybraného dodavatelského řetězce v rámci potravinářského sortimentu. České Budějovice, 2010. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/11258