Original title:
ŘÍZENÍ LOGISTICKÉHO ŘETĚZCE PŘI VÝROBĚ A ZPRACOVÁNÍ MASA.
Translated title:
LOGISTICAL CHAIN MANAGEMENT OF MEAT PRODUCTION AND PROCESSING.
Authors:
SUCHAN, Petr Document type: Master’s theses
Year:
2007
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Cílem této práce bylo pomocí analýzy zjistit silné a slabé stránky logistického řetězce, který se zabývá výrobou a zpracováním masa. Na příkladu firmy, která vlastní podstatnou část logistického řetězce analyzovat klíčový článek řetězce, vyhodnotit jeho výhody a nevýhody z hlediska konkurenceschopnosti a zaměřit se na možnost pojmutí celého logistického řetězce jedním vlastníkem. Práci jsem zpracoval ve firmě Ing. Václav Kozel - ZOOINFORMA. Firma své podnikání začínala pouze porážkou jatečních zvířat v objektu jatek v Týně nad Vltavou, od roku 1994 je v provozu vlastní výrobna uzenin a masných výrobků. V současné době mají jatka porážkovou kapacitu 330 kusů vepřů za den. Firma prodává většinu výrobků prostřednictvím sítě vlastních prodejen. Důraz je kladen především na kvalitu výrobků a spokojenost zákazníků. Výroba je postavena pouze na tradičních surovinách, bez používání drůbežích separátů, sóji a dalších náhradních doplňků. The aim of this work was to find by the help of analysis strong and weak sides of the logistic chain. This chain is aimed on production and processing of flesh. The work is assessing advantages and disadvantages of the key parts of this chain competing abilities on behalf of an example of the firm owning a mayor part of the logistic chain and It also focuses on the possibility of holding of the logistic chain by one owner. This work realized in the company called Ing. Václav Kozel - ZOOINFORMA. This firm{\crq}s original activity was only slaughter of fatstock in the slaughterhouse in Týn nad Vltavou. Since 1994 it runs its own production plant of smoked and meat goods. The recent capacity of the slaughterhouse is 330 pigs per a day. The company sells most of its products by way of a network of its own shops. The emphasis is put on quality of its products and satisfaction of its clients. The production is based on traditional methods without using of poultry separates, soy and additives.
Keywords:
LOGISTICAL CHAIN MANAGEMENT; MEAT; PROCESSING.; PRODUCTION; jatky; logistický řetězec; maso; řízení Citation: SUCHAN, Petr. ŘÍZENÍ LOGISTICKÉHO ŘETĚZCE PŘI VÝROBĚ A ZPRACOVÁNÍ MASA.. České Budějovice, 2007. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/1939