Original title:
Posouzení konceptu výživy pro mléčný skot
Translated title:
The concept evaluation of dairy cattle nutrition
Authors:
ROUBÍČKOVÁ, Jana Document type: Bachelor's theses
Year:
2011
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce dává ucelený přehled o výživě dojnic a hodnotí systém výživy a krmení ve vztahu k mléčné produkci. Hlavní část práce je věnována základům výživy dojnic, potřebám hlavních živin a složení krmných diet. V provozních podmínkách na Školním statku Měšice bylo zhodnoceno složení krmných dávek pro rok 2010. Na základě zjištěných údajů byly navrhnuty doporučení pro zlepšení úrovně výživy v daném podniku.Bachelor thesis gives a comprehensive overview of the dairy cow nutrition and assesses the system of nutrition and feeding in relation to milk production. The main part is devoted to the basics of dairy cow nutrition, the main nutrient requirements and composition of feed diets. There was assessed composition of feed rations for the year 2010 in working conditions on the School farm Měšice. The recommendations were designed to improve the nutrition level on the farm on the based data.
Keywords:
dairy cows; feed ration; milk yield; nutrition; dojnice; krmná dávka; mléčná užitkovost; výživa Citation: ROUBÍČKOVÁ, Jana. Posouzení konceptu výživy pro mléčný skot. České Budějovice, 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/19114