Název:
Evropská právní politika v oblasti bezpečnosti potravin a EFSA
Překlad názvu:
European Union's Food Safety Policy and the European Food Safety Authority (EFSA)
Autoři:
Koubalíková, Jitka ; Grmelová, Nicole (vedoucí práce) ; Vavrečka, Jan (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2010
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zabývá evropskou politikou v oblasti bezpečnosti potravin a agenturou Evropské unie- EFSA. První část stručně shrnuje nejdůležitější historické momenty a popisuje obecné principy potravinového práva. Další oddíl je zaměřen na nekterá témata týkající se bezpečnosti potravin: welfare, označování potravin, kontrola a krizový management. Další část se zabývá Evropským úřadem pro bezpečnost potravin - strukturou a činností. Poslední část obsahuje případové studie související s GM potravinami a krmivy a orgánem zabývající se hygienou potravin v České republice.The bachelor thesis deals with the European food safety policy and European Union Agency - EFSA.The first part briefly summarizes the most important moments of history and describes the principles of general food law. Next section is focused on some topics of food safety: welfare, food labelling, control and crisis management. Next part deals with the European Food Safety Authority - structure and activities. The last section involves case studies related to GM food and feed and food hygiene authority in the Czech Republic.
Klíčová slova:
bezpečnost potravin; Evropský úřad pro bezpečnost potravin; obecné potravinové právo; European Food Safety Authority; food safety; general food law
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/27607