Název:
Získávání a výběr zaměstnanců v pohostinství
Autoři:
Petz, Milan Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] PETZ, Milena. Získávání a výběr zaměstnanců v pohostinství. Brno, 2013. Diplomová práce. PEF MENDELU. Diplomová práce se zaměřuje na proces získávání a výběr pracovníků v pohostinství. Ke zpracování literární rešerše je použita česká i zahraniční odborná literatura, odborné a vědecké časopisy a webové stránky, které se věnují získávání a výběru pracovníků. Výsledková část se zabývá zhodnocením současné situace na základě strukturovaných rozhovorů s majiteli či vedoucími pracovníky. Jsou popsány pracovní místa v pohostinství a porovnány kompetence absolventů odborných škol s požadavky podniku. Výstupem diplomové práce je návrh efektivního procesu získávání a výběru pracovníků v pohostinství. Tento návrh by měl sloužit jako podklad pro majitele či vedoucí pracovníky, kteří nemají příliš zkušeností se získáváním a výběrem pracovníků v tomto oboru, případně pro ty, kteří sice zkušenosti mají, ale nedaří se jim vybrat správného pracovníka do svých řad.PETZ, Milena. Recruitment and selection of staff in the catering industry.Brno, 2013. Diploma thesis. PEF MENDELU. This thesis focuses on the process of recruitment and selection of staff in the catering industry. Czech and foreign professional literature, professional and scientific journals and websites that focus on recruitment and selection of staff are used for the literary research. Final section deals with the evaluation of the current situation on the basis of structured interviews with the owners or managers. There are described jobs in the catering industry and compared competencies of graduates of vocational schools with business requirements. The outcome of the thesis is the proposal of an effective process of recruitment and selection staff in the hospitality industry. This proposal should serve as a basis for the owners or managers who do not have much experience with recruiting and selecting workers in this field of business or for those who do have experience, but fail to choose the right worker for their team.
Klíčová slova:
pohostinství; popis pracovního místa; výběr pracovníků; získávání pracovníků; řízení lidských zdrojů