Název:
Charakteristika hospodaření ekologické farmy - přínosy a rizika konkrétního podnikatelského záměru
Autoři:
Holá, Veronika Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tématem této práce je Charakteristika hospodaření ekologické farmy - přínosy a rizika konkrétního podnikatelského záměru. V úvodní části se zabývám charakteristikou ekologického zemědělství a biopotravin. Dále jsou popsány marketingové strategie a plány ekologického zemědělství, posléze i ukázkové ekologické farmy na Vysočině. Další část se zaměřuje na rodinnou farmu Deblín věnující se produkcí bio zeleniny a ovoce. Na základě jejího zhodnocení je vypracována SWOT analýza. V závěrečné části jsem porovnala konkrétní nabídku biopotravin v obchodních řetězcích s běžně dostupnou produkcí a poté vyhodnotila dotazník ohledně povědomí biopotravin mezi spotřebiteliThe topic of my work is Characteristics of organic farming-benefits and risks of the specific business plan. In the introduction, I speak about characteristics of organic agriculture and organic food. In the other part, I describe the marketing strategies, plans for organic farming and then also about the organic farms in the Vysocina region. Another section focus on the family farm called Ekofarma Deblín. This farm has the production of organic vegetables and fruits. Based on the evaluation of the production I made SWOT analysis. The final section is comparing the specific supply of the organic food in the retail chain and the common available items. In addition, I evaluated the quiz about the knowledge of consumers regarding the organic food.
Klíčová slova:
biopotraviny; ekofarma Deblín; ekologické zemědělství; SWOT analýza; Vysočina