Název:
Označování a dohledatelnost potravin
Autoři:
Šimková, Pavla Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Předložena bakalářská práce se zabývá označováním a sledovatelností potravin. Popisuje systém dohledatelnosti a identifikace. Seznamuje s typy identifikací na trhu. Popisuje údaje, které mají být uvedené na obalech potravin a v jaké formě mají být napsány. Dále analyzuje současný systém označování a sledovatelnosti hovězího masa. Analyzuje systém od narození telete, přes údaje na jatkách, po upravené maso v obchodní síti. Popisuje údaje, které mají být na baleném mase nebo na mase, které není předem zabaleno.The thesis deals with the labelling and traceability of food. The system of traceability and identification is described. It introduces all types of identification on the market to the reader. It describes information, which should be listed on food labels and also required form of specification. Thesis also analyses the current system of labelling and traceability of beef. System is analysed from the calf birth through data in a slaughterhouse to modified meat in the shops. It describes necessary labelling of packaged meat or of non-pre-packaged meat.
Klíčová slova:
dohledatelnost; hovězí maso; identifikace; označování potravin