Název:
Ekonomické hodnocení technologických postupů při výrobě vín v podmínkách ČR
Autoři:
Janková, Klára Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce: Ekonomické hodnocení technologických postupů při výrobě vín v podmínkách ČR byla vypracována na základě průzkumu nákladů potřebných pro výrobu vína ve vybraných podnicích. Práce obsahuje tabulkové přehledy s popisem technologického zařízení a vybavení, výpočty nákladů a souhrnnou analýzou. Z následné analýzy nákladů pak byly zjištěny náklady potřebné na výrobu jednoho litru vína.Thesis: The Economic evaluation of technological processes of wine making in the Czech Republic is based on a survey of the costs for pruducting wine in selected companies. The thesis includes several tables that describe the technological equipment, calculation of the costs and a comprehensive analysis of these costs.. moreover, based on the analysis, there are specified the costs for producing one litre of wine.
Klíčová slova:
ekonomická analýza; fixní náklady; technologie výroby vína; variabilní náklady; vinařství