Název:
Plýtvání potravinami v maloobchodních řetězcích
Autoři:
Kučerová, Barbora Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2020
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zaobírá tématem plýtvání potravinami, konkrétně je zaměřena na úroveň maloobchodu. Cílem závěrečné práce je popis procesu plýtvání potravin v maloobchodních řetězcích a analýza oblastí, kde lze předpokládat nehospodárné nakládání s potravinami, především pak identifikace problémových oblastí a návrh opatření, jak eliminovat neefektivní hospodaření s potravinami v maloobchodě a tím snižovat náklady maloobchodu. Pro vymezení problémových oblastí bude po- třeba popsat celý dodavatelsko-odběratelský řetězec. Vzhledem k nedostatečnému zastoupení studií a výzkumů vázaných na tuto problematiku v České republice, bu- dou sekundární data zpracována na základě zahraničních studií. Primární data bu- dou získána od zástupců maloobchodů, na základě jejichž výstupu bude možné iden- tifikovat problematické oblasti v maloobchodě.Bachelor thesis deals with issues of food waste, specifically focused of level of retail. The main goal of this thesis is to describe the process of food wasting in retail and analyse areas, where can uneconomical food management be expected, especially then identify problem areas and proposal measures to eliminate inefficient food management in retail and reduce costs. Due to the insufficient representation of studies, research related to this issue in the Czech Republic, secondary data will be processed on the basis of foreign studies. Primary data will be obtained from retail representatives, based on the output, which will enable identify problem areas in retail.
Klíčová slova:
food loss; food waste; maloobchod; plýtvání potravinami; potravinová ztráta; retail