Název:
Vliv krmiva na senzorickou jakost brojlerových kuřat
Autoři:
Vybíralová, Renata Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tématem bakalářské práce je hodnocení vlivu krmiva na senzorickou jakost brojlerových kuřat. Cílem práce je zaznamenat, jak senzorická jakost brojlerových kuřat závisí na složkách krmiva. Práce je literární rešerší, která začíná přehledem o chovu kuřat, spotřebou kuřecího masa a konzumací vajec v ČR a charakteristikou drůbežího masa. Další kapitoly specifikují šlechtění a výkrm brojlerů, konkrétní vliv obohacených krmiv na senzorické vlastnosti masa a senzorickou analýzu. V práci jsou zahrnuty informace kapitoly o brojlerech, kteří se nejčastěji vyskytují v ČR, kterými jsou Cobb 500, Ross 308 a Hubbard FLEX. Závěrečná část je orientována na senzorickou analýzu, metody využívané při senzorické analýze, podmínky a sledované deskriptory.The topic of my bachelor thesis is the evaluation of the impact of feed on sensory properties of chicken meat. The aim of bachelor thesis is noticed, how sensory properties of meat depend on feed components. This thesis is literature review, the introductory part is overview of broilers farming, chicken meat consumption and egg consumption in Czech Republic and chicken meat characteristic. Following chapter deal with broilers breeding and fattening, characterize the influence of some enriched feed on sensory characteristics of chicken meat and sensory evaluation. The bachelor thesis contains information about the most common broilers of Czech Republic, which are Cobb 500, Ross 308 and Hubbard FLEX. The final part of bachelor thesis focuses on sensory analysis, methods of sensory analysis, terms and determined descriptors.
Klíčová slova:
brojleři; obohacená krmiva; senzorická jakost