Original title:
Sortiment a hodnocení jakosti masných výrobků
Authors:
Jeřábková, Dita Document type: Bachelor's theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce Sortiment a hodnocení jakosti masných výrobků je zaměřena především historii a současnost zpracování masa a masných výrobků, jejich dělení na jednotlivé druhy. Dále se zabývá rozdělením masných výrobků podle technologie výroby, jejich tradičním členěním a členěním dle legislativy. V další části se práce zabývá analytickými stanoveními, tj. obsahem jednotlivých složek masných výrobků. Dále se v práci hovoří o vadách masných výrobků a o hygieně jejich výroby a o systému kontroly kritických bodů jakosti HACCP. V práci jsou také popsány dozorové orgány zabývající se kontrolou nezávadnosti výroby a prodeje masa a masných výrobků. V poslední části se práce zmiňuje o možnostech inovace v dané oblasti.Bachelor thesis Assortment and evaluation of the quality of meat products is concerned mainly with history and present of treatment of meat and meat products, their division into separate kinds. Further it is concerned with division of meat products according to the technology of profuction, their traditional and legislative division. Next part deals with analytical setting -content of separate parts of meat products. The thesis also discusses flaws of meat products and hygiene of their production and control system of critical points of quality HACCP. The thesis also describes the supervising offices that control correctness of production and sale of meat and meat products. The last part offers possibilities of innovation in this area.
Keywords:
dozorové orgány; hygiena; maso; sortiment; stanovení