Název:
Charakteristika a specifika VOC Modre hory
Autoři:
Michalík, Peter Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
slo
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce s názvem "Charakteristika a specifika VOC Modré hory" se zabývá společními bodmi jednotlivých VOC a zároveň a specifikami jednotlivých VOC v České republice. Na základe stanov jednotlivých VOC sdružení, byla vykonána rešerše s cílem najít specifika VOC Modré hory oproti ostatním VOC. Dalším cílem bylo navrhnout možnosti zlepšení stanov VOC Modré hory vzhledem k zákaznícké přehlednosti ponoukaných vín. Tohle zlepšení bylo realizováno vytvořením dvou produktových řad pro červená vína a dvou produktových řad pro vína růžová. U červených vín je to řada VOC Modré hory Traditional pro jednodušší ovocitá červená vína a řada VOC Modré hory Terroir pro velká vína z odrůdy Frankovka ze starších vinohradů z nejlepších poloh. U růžových vín je to řada VOC Modré hory Traditional pro komplexnější růžová vína s potenciálem pozitivního vývoje v lahvi. Druhá řada růžových vín je VOC Modré hory Fresh pro svěží ovocitá růžová vína s pikantní kyselinkou, určené k okamžité spotřebě.Bachelor's thesis with topic "Charakteristika a specifika VOC Modré hory"deals with similarities of separate VOC in Czech Republic and also about specifis of those VOC. Based on the chartests of separate VOC associations research was made with aim to find specifics of VOC Modré Hory in the opposite to other VOC. Next aim was to propose possibilities of chartests improvment in VOC Modré hory to make customer clarity of offered wines better. This improvment was made by creating od two product lines for red wines and two product lines for rose wines. At the red wines there is VOC Modré hory Traditional line for easy drinking, fruity red wines and line VOC Modré hory
Klíčová slova:
terroir; VOC Modré Hory; červená a růžová vína