Original title:
Mikroorganismy jako kontaminanty lahůdkářských výrobků
Authors:
Hanzlíková, Ludmila Document type: Bachelor's theses
Year:
2014
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Práce se zabývá mikrobiální kontaminací lahůdkářských výrobků. Popisuje mikrobiální kvalitu hlavních sloţek výrobků a prodlouţením jejich trvanlivosti. Dále charakterizuje nejdůleţitějších mikroorganismy, které způsobují alimentární onemocnění a mají negativní vliv na zdraví lidského organismu. A následně uvádí postup výroby a prodej lahůdkářských výrobků. V závěru této práce je uvedeno experimentální stanovení významných skupin mikroorganismů u vybraných výrobků.This bachelor thesis deals with microbial contaminations of delicatessen products. It describes microbial quality main component products and extends their durability. Furthermore, it studies the most important microbes which causes food-borne disease and has negative influence on healthy of human organism. And then states the production and sale of delicatessen products. Finally this thesis is experimental evaluation of significant groups of microbes in selected products.
Keywords:
lahůdkářské výrobky; mikrobilogie; mikroorganismus; trvanlivost