Název:
Vliv kombinace sladů a vybraných látek na finální kvalitu nízkostupňového piva
Autoři:
Caltová, Jana Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] V této diplomové práci jsem zpracovávala téma: Vliv kombinace sladů a vybraných látek na finální kvalitu nízkostupňového piva. V úvodu teoretické části je stručně popsána historie a výroba piva. Dále jsou v práci vysvětleny pojmy nealkoholické a nízkoalkalické pivo, jednotlivé technologie na výrobu těchto druhů piv, tedy jsou technologie, které se používají na odstranění alkoholu, jsou například reverzní osmóza, použití speciálního druhu kvasinek, nebo vynechání kvašení. V praktické části je popsána výroba jak nealkoholického, tak i nízkoalkoholického piva. U nealkoholických piv byly použity různé druhy sladů. Dále jsou v praktické části popsány výsledky senzorické analýzy, analýzy měření a dále vyhodnocení výsledků.The theme of this thesis is. The effect of storage and other elements on beer quality. The theoretical part of my work concentrates on the history and production of beer, methods of production of low-alcohol and non-alcoholic beer. In my thesis I deal with reverse osmosis, use of special kinds of yeasts or with fermentation. In the practical part of my work is described the production of low-alcohol and non-alcoholic beer. For non-alcoholic beers there were used different kinds of storages. The practical part of my work is focused on results of sensory analysis and measurement analysis.
Klíčová slova:
kvasinky; nealkoholické pivo; nízkostupňové pivo; odstraňování alkoholu