Original title:
Strategický plán pro hostinské zařízení
Authors:
Hábová, Sabina Document type: Bachelor's theses
Year:
2017
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Hábová, S. Strategický plán pro hostinské zařízení. Bakalářská práce.Brno:Mendelova univerzita v Brně, 2017.Bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou hostinského zařízení. V první teoretické části se nachází přehled literatury, kde jsou popsány a definovány základní pojmy strategického managementu a strategických analýz. V druhé analytické části je využito analýz vnějšího a vnitřního prostředí. Faktory vnějšího pro-středí jsou zjišťovány pomocí PESTE analýzy, analýzy klíčových zákazníků, dodavatelů a konkurentů a Porterova modelu pěti hybných sil. Faktory vnitřního prostředí jsou získány použitím modelu 7S a analýzou model 7P marketingového mixu. Je vytvořena SWOT matice vyplývající z výsledků předchozích analýz. Výsledkem je navržení strategií, které mají pomoci podniku zlepšit jeho stávající ekonomickou situaci.Hábová, S. Strategic plan of restaurant establishment. Bachelor thesis. Brno:Mendel University,2017. Bachelor thesis deals with strategic analysis of restaurant establishment. In first theoretical part, there is overview of literature, where main terms of strategic management and strategic analyses are defined and described. In second analytical part, there are used analyses of external and internal environment. External factors are discovered using PESTE analysis, method of key customers, suppliers and competitors and Porter´s model of five competitive forces. Internal factors are discovered using model of 7S and analysis of 7P model of marketing mix. There is designed SWOT matrix based on results of previous analyses. As a result, there are suggested strategies, which are supposed to help establishment to improve current economic situation.
Keywords:
analýza vnitřního prostředí; analýza vnějšího prostředí; strategická analýza; strategický management; SWOT analýza