Original title:
Návrh obchodní strategie stravovacích zařízení vysokých škol
Authors:
Kašpárková, Lenka Document type: Master’s theses
Year:
2020
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Diplomová práce se zabývá fungováním stravovacích zařízení vysokých škol, které mají 8 000 a víc zapsaných studentů. V rámci marketingového výzkumu je provedena orientační analýza a následné dotazníkové šetření. Výběrovým vzorkem jsou studenti vysokých škol (návštěvníci stravovacích zařízení), (n=2219). V rámci dotazníkového šetření jsou položeny i otázky kvalitativního charakteru. Na základě zjištěných výsledků je navržena obchodní strategie a doporučení pro vedení stravovacích zařízení vysokých škol. Doporučení slouží k lepšímu fungování těchto zařízení a vyšší spokojenosti zákazníka.The diploma thesis deals with the operation of university catering facilities with 8 000 and more enrolled students. Under the marketing research, the orientation analysis and following questionnaire survey are performed. As the sample of respondents, there are university students (the catering facilities quests), (n=2219). Under the questionnaire survey the are also questions of qualitative character. Based on the results, the business strategy and recommendation for university catering facility management are proposed. The recommendations serve for better operation of those facilities and higher consumer satisfaction.
Keywords:
business strategy; catering facilities; marketing research; marketingový výzkum; obchodní strategie; public catering; společné stravování; stravovací zařízení; university; vysoká škola