Original title:
Vliv gleosporiové hniloby na plynné složky odrůd jablek
Authors:
Šustrová, Markéta Document type: Master’s theses
Year:
2014
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Tato diplomová práce s názvem " Vliv gloeosporiové hniloby na plynné složky v ovoci" se zabývá mikroorganismy z hlediska skladování a zpracování. Charakterizuje především epifytní mikroflóru vyskytující se na jablkách, především houbu rodu Gloeosporium spp. Uvádí, jaký vliv může mít tato hniloba na plynné složky v ovoci, jak ovlivňuje intenzitu dýchání a tvorbu etylenu a také jaké rizika může působit při zpracování. Uvádí plísně a produkty jejich metabolismu, koncentrace a zdravotní rizika. Závěr této práce popisuje experimentální stanovení mikroorganismů napadajících ovoce během skladování.This thesis entitled "Effect of gloeosporium rot as gaseous constituents of apple varieties" deals with microorganisms in terms of storage and processing. Characterized mainly epiphyte microflora occurring on apples, mainly sponge Gloeosporium spp. Specifies how does this affect rot on the gaseous components in the fruit, how it affects breathing and the formation of ethylene and what risks may cause the processing. Features mold and products of their metabolism, concentrations and health risks. The conclusion of this paper describes the experimental determination of the invading microorganisms fruit during storage.
Keywords:
epifytní mikroflóra; gloeosporium; hniloba; plynné metabolity; seundární metabolity; skladování a zpracování